توصیه نامه – Recommendation Letter

توصیه نامه

توصیه نامه – Recommendation Letter

توصیه نامه

توصیه نامه یا Recommendation Letter یکی از مدارک لازم برای اخذ پذیرش از اکثر دانشگاههای معتبر دنیا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا است. این نامه که به خصوصیات و توانایی های شما در محیط آکادمیک می پردازد باید از طرف یکی از اساتید شما در آخرین مقطع دانشگاهی تان باشد که از طریق روش های مختلف که عموماً توسط دانشگاه مقصد تعیین می شود و به همراه دیگر مدارک لازم باید برای دانشگاه ارسال شود.

هدف از ارائه توصیه نامه به دانشگاه مقصد در واقع نشان دادن توانایی و لیاقت شما برای تحصیل در مقطع بالاتر و در رشته تحصیلی مد نظر می باشد که این توانایی باید از طرف اساتید سابق شما که سابقه تدریس یا همکاری در پروژه های تحقیقاتی مختلف را با شما داشته اند، تایید شود.

روش های ارائه توصیه نامه

معمولاً روشهای ارائه توصیه نامه به دانشگاههای مختلف بر حسب سیستم دانشگاه متفاوت است که برخی آنها عبارتند از:

1- شما می توانید از اساتید مرجع که قصد گرفتن توصیه نامه از آنها را دارید درخواست کنید که برای شما یک نامه بنویسند سپس شما آن را بر روی سربرگ دانشگاه پرینت نموده و به امضای استاد مرجع برسانید و نامه امضا شده را برای دانشگاه مقصد ارسال کنید.

2- اگر بنا به دلایلی اساتید مرجع مورد نظر شما شخصاً قادر به نوشتن توصیه نامه نباشند یا زمان کافی برای این کار نداشته باشند، شما می توانید از نمونه های آماده بر روی سربرگ دانشگاه پرینت بگیرید و پس از قرار دادن اطلاعات شخصی خود در نامه آن را برای امضا به استاد مرجع ارائه دهید.

3- در برخی موارد دانشگاه مقصد یک فرم را به عنوان Template در اختیار متقاضیان قرار می دهد که این فرم باید به استاد مرجع ارائه داده شود تا آن را تکمیل نماید و سپس توسط استاد یا متقاضی از طریق پستی یا الکترونیکی برای دانشگاه ارسال شود.

4- در برخی موارد دانشگاه مقصد برای دریافت توصیه نامه از سیستم الکترونیک استفاده می کنند. در این سیستم دانشگاه از متقاضی می خواهد که ایمیل استاد مرجع را وارد کند و دانشگاه به صورت مستقیم با آن استاد ارتباط برقرار می کند و از استاد مربوطه می خواهد که فرمهای لازم را تکمیل کند.

نکات مهم

  • تعداد توصیه نامه مورد نیاز برای اخذ پذیرش بر اساس قوانین دانشگاه مقصد تعیین می شود که عموماً 2 یا 3 نامه است.
  • توصیه نامه مناسب و قوی می تواند شانس شما را برای اخذ پذیرش و بورسیه افزایش دهد.
  • اساتیدی که به عنوان استاد مرجع انتخاب می کنید باید از اساتید سابق شما باشند که از شما شناخت کافی دارند یا سابقه تدریس یا همکاری تحقیقاتی با شما دارند.
  • اگر برای مقطع دکترا اقدام می کنید ترجیحاً یکی از توصیه نامه ها را از استاد راهنمای خود در مقطع کارشناسی ارشد درخواست کنید.
  • توصیه نامه باید بر روی سربرگ دانشگاه پرینت شود و پس از امضا شدن توسط استاد مرجع باید در پاکتی قرار داده و مهر و موم شود و به همان صورت برای دانشگاه مقصد ارسال شود.
  • اگر دانشگاه مقصد از طریق سیستم الکترونیکی با استاد مرجع شما تماس گرفته است حتماً اطمینان حاصل کنید که استاد شما ایمیل دانشگاه را دریافت کرده و فرم لازم را تکمیل کرده است.
» مطلب مرتبط: مقاله ISI

» مطلب مرتبط: پروپوزال تحقیق

» مطلب مرتبط: رزومه تحصیلی

» مطلب مرتبط: انگیزه نامه شخصی (SOP)

 

نمونه توصیه نامه

اگر استاد مرجع شما زمان کافی برای نوشتن توصیه نامه ندارد و خودتان میخواهید یک نمونه آماده را برای امضا برای استاد خود ببرید، می توانید از نمونه های زیر استفاده کنید و فایل را با اطلاعات مربوط به خود تکمیل نمایید. برای دانلود توصیه نامه بر روی لینک های زیر کلیک کنید.

» توصیه نامه فارسی

» توصیه نامه انگلیسی

 


Call Now Buttonمشاوره رایگان