ویزای شینگن

ویزای شینگن

ویزای شینگن

قرارداد شینگن در 14 ژوئن 1985 در نزدیکی شهری به نام شینگن در کشور لوکزامبورگ بین 5 کشور آلمان، فرانسه، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ منعقد شد و بر اساس این معاهده، رفت و آمد شهروندان کشورهای اروپایی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون نیاز به ویزا ممکن شد. ویزای شینگن را هر 6 ماه یکبار و برای مدت 90 روز می توانید دریافت کنید.

در حال حاضر با داشتن ویزای شینگن می توان به کشورهای اروپایی عضو پیمان شینگن سفر کرد که این کشورها عبارتند از:

آلمان، اتریش، استونی، ایسلند، ایتالیا، اسلواکی، اسلونی، بلژیک، چک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، یونان، مجارستان، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسپانیا، قبرس، سوئد و سوئیس.

انواع ویزای شینگن

ویزای نوع A (ویزای ترانزیت): دریافت این نوع ویزا به منزله دریافت اجازه ترانزیت فرودگاهی است که به شما اجازه ترانزیت در فرودگاه های کشورهای عضو شینگن و تعویض پرواز به مقصد کشوری خارج از محدوده شینگن می دهد. در نظر داشته باشید این نوع ویزای شینگن فقط در محدوده فرودگاهی معتبر است.

ویزای نوع B (ویزای عبور): این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیت محسوب می شود با این تفاوت که به شما اجازه خروج از فرودگاه را به داخل محدوده شینگن می دهد ولی شما باید تا مدت زمان حداکثر 5 روز از محدوده شینگن عبور کنید و از طریق مرز زمینی وارد کشوری خارج از محدوده شینگن شوید.

ویزای نوع C (ویزای بازدید): این نوع ویزا که رایج ترین ویزای شینگن برای ایرانیان است یک ویزای کوتاه مدت محسوب می شود که به شما فرصت اقامت در کشورهای حوزه شینگن را در طول مدت زمان تعیین شده در ویزا (حداکثر 90 روز) می دهد. ویزای نوع C شینگن به سه صورت یک بار ورود (Single Entry)  ، دو بار ورود و چند بار ورود (Multiple Entry) صادر می شود.

ویزای نوع D (ویزای ملی – بلند مدت): این نوع ویزا معمولاً برای افرادی صادر می شود که به دلایل ویژه مانند تجارت یا تحصیل باید در مدت زمانی مشخص در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند و در طول سال ممکن است چندین بار وارد محدوده شینگن شوند. مدت اعتبار ویزای نوع D تا 1 سال است در حالی که حداکثر روزهای مجاز برای اقامت حداکثر 90 روز می باشد.

مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن

  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای شینگن
  • نامه رسمی پذیرش از دانشگاه مقصد
  • اصل و کپی پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار
  • پاسپورت قدیمی در صورت وجود
  • اصل و کپی ترجمه رسمی تمامی صفحات شناسنامه
  • 2 قطعه عکس 6×4 تمام رخ با زمینه روشن
  • پرینت گردش حساب بانکی در 6 ماه اخیر با مهر و امضای بانک ( حداقل موجودی برابر با هزینه یک سال زندگی به ازای هر فرد )
  • اصل و کپی ترجمه رسمی اسناد ملکی در صورت وجود
  • ترجمه رسمی گواهی اشتغال به کار ( در صورت وجود )
  • بیمه مسافرتی
  • مدرک مبنی بر رزرو هتل یا اسکان
  • مبلغ 60 یورو ( اسکناس )

همچنین توصیه می شود در هنگام ورود به مناطق محدوده شینگن مدارک سفر، ویزای معتبر، مدارک مربوط به موضوع و شرایط اقامت شما در محدوده شینگن شامل دعوت نامه، رزرو هتل یا محل سکونت و مدارک معتبر مربوط به مسائل مالی را همراه داشته باشید.