مقاله ISI

مقاله ISI

مقاله ISI

اگر قصد تحصیلات بین المللی داشته باشید به احتمال زیاد با کلمه ” مقاله ISI ” به دفعات روبرو شده اید و شنیده اید که انتشار چندین مقاله ISI تا چه میزان می تواند در اخذ پذیرش به ویژه در مقطع دکترا تاثیر گذار باشد. در این مطلب قصد داریم به بررسی مسائل مربوط به اهمیت ISI و ساختار آن بپردازیم.

ISI چیست ؟

موسسه اطلاعات علمی Institute for Scientific Information یا به اختصار ISI در واقع یک مرکز علمی برای معرفی و فهرست کردن مقالات و ژورنال های علمی معتبر می باشد که با هدف به اشتراک گذاشتن مقالات علمی برای پژوهشگران در سرتاسر دنیا فعالیت می کند.

هر ساله تعداد زیادی از مجلات برای ورود به لیست ISI مورد ارزیابی کمیته علمی این موسسه قرار می گیرند و تعداد محدودی از آنها (حدود 10%) که دارای کیفیت های لازم مانند رعایت استانداردهای موسسه ISI، تنوع بین المللی مقالات منتشر شده، تداوم انتشار مجله در فواصل زمانی مشخص، باشند پس از تایید داوران وارد لیست مجلات ISI می شوند. در حال حاضر در حدود 16000 مجله در لیست مجلات ISI قرار دارند که این تعداد ثابت نمی باشد.

» مطلب مرتبط: توصیه نامه

» مطلب مرتبط: پروپوزال تحقیق

» مطلب مرتبط: رزومه تحصیلی

» مطلب مرتبط: انگیزه نامه شخصی (SOP)

ساختار مقاله ISI

برای پذیرش مقاله ISI شما، باید ساختار مشخص مقاله و همچنین نکات مهم مربوطه را رعایت کنید. به صورت کلی ساختار مقاله ISI به شکل زیر می باشد:

1- عنوان مقاله

عنوان مقاله باید تا حد امکان خلاصه و در عین حال واضح باشد، از به کار بردن عناوین خیلی طولانی پرهیز کنید. موضوع مقاله شما نباید خیلی عمومی باشد بلکه باید مسئله خاصی را به صورت ویژه مد نظر داشته باشید. دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا می توانند برای انتخاب موضوع از موضوع پایان نامه خود استفاده کنند و یک مسئله مرتبط با آن را در مقاله مورد بررسی قرار دهند. اگر در انتخاب موضوع مشکل دارید و نمیدانید چه موضوعی انتخاب کنید می توانید مواردی مرتبط با رشته تحصیلی خود را که از علایق شما به شمار مرود را انتخاب کنید و مقالات مرتبط با آن را در مجلات مختلف ISI مطالعه کنید و با ترکیب اطلاعاتی که به دست می آورید یک موضوع ارائه دهید.

2- چکیده مقاله

در این قسمت باید چکیده تحقیقات خود را به صورت خلاصه شرح دهید. موراد مهمی که باید در قسمت چکیده ذکر شوند عبارتند از: بیان مسئله در 2-3 خط، روش تحقیق، نتیجه تحقیق و کلمات کلیدی تحقیق (حداکثر 4 کلمه)

3- مقدمه

در قسمت مقدمه با ارائه یک مطلب کلی درباره تحقیق خود می توانید نظر مخاطب را جذب کنید. برای این کار می توانید ابتدا موضوع تحقیق خود را با استفاده از نقل قول از یک منبع معتبر بیان کنید سپس با ارائه مطالب مرتبط با ذکر منابع آنها، درباره تحقیقات خود توضیح دهید.

4- بیان مسئله

در این قسمت باید ابتدا مسئله مورد بحث در تحقیق خود را بیان کنید سپس به بیان سوالات مرتبط با آن که در تحقیقات خود پاسخ آنها را داده اید بپردازید. در نظر داشته باشید این سوالات را در این قسمت باید به صورت خبری ذکر کنید. مثال: فرض کنید یکی از سوالات ذکر شده در تحقیق به این صورت است که ” آیا رابطه مستقیم بین فاکتور X و Y وجود دارد ؟ “ که در قسمت بیان مسئله می توانید آن را به این صورت مطرح کنید ” این موضوع که رابطه مستقیم بین X و Y وجود دارند همچنان مورد بحث محققان می باشد. “

5- اهمیت موضوع

در این قسمت باید به بیان اهمیت انجام این تحقیق و نتایج حاصله از آن بپردازید. برای این کار می توانید با ارائه آمار مستند و اعداد و ارقام از اهمیت به کار گیری نتایج تحقیق در شرایط کاربردی و عواقب نادیده گرفتن آنها صحبت کنید. همچنین می توانید اثرات نتایج تحقیق را که در کشورهای دیگر به کاربرده شده و تاثیر آن مشخص شده است را با ذکر منبع بیان کنید.

6- پیشینه تحقیق (مروری بر تحقیقات انجام شده)

در این قسمت باید تحقیقات مرتبط با مقاله شما که دارای کلید واژه های مشابه هستند را از آخر به اول ذکر کنید. نکات حائز اهمیت این قسمت عبارتند از:

  • از ذکر نام یک منبع به دفعات زیاد خودداری کنید و تنوع منابع مختلف را حفظ کنید.
  • اگر مقاله شما در زمینه علوم، مدیریت، فنی یا پزشکی است تا حد امکان از منابع جدید و به روز استفاده کنید.
  • داوران مجلات ISI تمام جملات شما را با منابعی که ذکر می کنید مطابقت می دهند بنابراین اگر از منبع قسمتی از جملات خود مطمئن نیستید از ذکر منبع خودداری کنید.
  • اگر از منابع اینترنتی استفاده می کنید باید به مقالات معتبر تحقیقاتی مراجعه کنید و از استفاده از مطالب وبسایت های تبلیغاتی و تجاری بپرهیزید.
  • اگر از مطالب منتشر شده در کتابی استفاده می کنید حتماً آخرین نسخه کتاب و ویرایش جدید را پیدا کنید و از آن برای ذکر منبع استفاده کنید.

7- روش تحقیق

این قسمت یکی از کلیدی ترین اجزای مقاله شما می باشد که می توانید برای اطمینان از درستی آن با متخصصین آمار مشورت کنید. در این قسمت باید به بیان مسائل زیر بپردازید:

  • نوع تحقیق ( میدانی – کتابخانه ای – طولی – تقاطعی – … )
  • محل تحقیق ( مکان اجرا ) ( منطقه – شهر – کشور )
  • دوره تحقیق ( از ماه ….در سال … تا ماه …..سال …. )
  • جامعه تحقیق / نمونه تحقیق ( تعداد افراد منتخب )
  • روش انتخاب حجم نمونه ( تصادفی ساده – تصادفی خوشه ای – … )
  • نوع آزمون آماری ( کای اسکوار (خی دو ) – تی استیودنت – رگرسیون – … )
  • نوع مدل: نام مدل

8- نتیجه تحقیق

در این قسمت باید نتایج و پاسخ های داده شده به فرضیات در طی انجام تحقیقات بیان شود و برای این کار می توانید از جداول و نمودارهای مهمی که در متن مقاله به کار برده اید استفاده کنید.

9- نتیجه گیری

در این قسمت می توانید ابتدا چند نکته از قسمت پیشینه تحقیق را ذکر کنید، سپس نتایج به دست آمده از فرضیاتی را که در مقاله ISI خود به آن پرداخته اید را با نتایج تحقیقات انجام شده مقایسه کنید و موارد تطابق و تناقص آنها را با ذکر منبع ذکر کنید.

10- پیشنهادات و نظرات

در نهایت در این قسمت می توانید با نتایجی که پس از تحقیق به دست آورده اید پیشنهادات و نظرات خود را جهت کاربردی کردن آنها و مزایای این کار بیان کنید.

11- منابع

در قسمت آخر باید تمام منابعی که از آنها استفاده کرده اید با ذکر نام نویسنده و سال انتشار به صورت فهرست وار ارائه شوند.

نکات مهم

  • برای اطلاع از وجود یک مجله علمی در لیست مجلات ISI می توانید به سایت تامسون Thomson Reuters مراجعه کنید.
  • برای ترجمه مقاله خود به زبان انگلیسی برای ارسال برای ارزیابی ترجیحاً از مترجمان معتبر و دارای تخصص در زمینه مقاله ISI خود کمک بگیرید زیرا بهترین مقالات می توانند با یک ترجمه معمولی یا اشتباه در ارزیابی مردود شوند و زحمات شما را از بین ببرند.
  • برای دسترسی به اطلاعات سایت های علمی معتبر می توانید از سایت اداره کل تامین تجهیزات و اطلاعات علمی دانشگاه تهران یا دانشگاه محل تحصیل خود استفاده کنید.
  • نمونه هایی از سایت های علمی معتبر که می توانید برای انجام تحقیقات خود به آنها مراجعه کنید عبارتند از Science Direct – Springer – Emerald – Oxford Journals – John Wiley
  • تعداد صفحات مقاله ISI شما نباید بیش از حد بوده و باعث خستگی و سردرگمی مخاطب شود. می توان گفت 10 تا 12 صفحه عدد مناسبی برای مقاله ISI است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Call Now Buttonمشاوره رایگان