نکات کلیدی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور – 2
نکات کلیدی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور – 2
تجربه دیگران
با توجه به اظهارنظر برخی از دانشجویان در حال تحصیل یا فارغالتحصیل شده از دانشگاههای خارج از کشور، برای تحصیل در رشتههای پرطرفدار که به طور کامل شناخته شده هستند، بهتر است دوره کارشناسی را داخل کشور گذرانده و برای مقاطع بالاتر از کارشناسی، تحصیل در خارج را انتخاب کنید. مگر در رشتههای خاص یا جدید و همچنین رشتههایی که در کشورهای دیگر با کیفیت بالاتری ارائه میشوند.
دانشگاههای مورد تأیید
برای انتخاب کشور، دانشگاه و رشته مورد نظر و در نهایت ارزشیابی و تطبیق مدارکتان با سیستم آموزشی ایران (حتی اگر قصد اشتغال و ادامه زندگی در کشور دیگری را دارید و احتمال کمی برای بازگشتتان وجود دارد) حتمأ از فهرستی که هر ساله از طرف وزارت علوم و یا وزارت بهداشت (برای رشتههای پزشکی) منتشر میشود و فهرست نسبتأ دقیق و کارشناسی شدهای هم است استفاده کنید تا پس از بازگشت با مشکلی در این زمینه روبرو نشوید.
ترجمه و تأیید مدارک
بیشتر مدارکی که شما برای ثبت نام به آنها احتیاج دارید باید به زبان کشور مقصد ترجمه شده باشد. برای این کار حتمأ به سراغ دارالترجمههای رسمی رفته و سپس مدارک ترجمهشده را به تأیید دادگستری و وزارت امور خارجه برسانید. سپردن کارهای ترجمه به دارالترجمههای رسمی تا حدی اهمیت دارد که یک اشتباه تایپی کوچک میتواند دستانداز بزرگی سر راهتان ایجاد کند و انجام مراحل بعدی را به تعویق اندازد.
نگهداری از مدارک
نکته بعدی مراقبت و نگهداری از مدارک در تمامی مراحل اخذ پذیرش و سپس گرفتن ویزا و حتی بعد از آن است. این نکته به ظاهر پیشپاافتاده تا اندازهای حائز اهمیت است که تجربه نشان داده گم شدن یا حتی مخدوش شدن یکی از این مدارک میتواند متقاضی را به نقطه شروع بازگرداند!
تقویت زبان
پس از انتخاب کشور، برای انتخاب دانشگاه و نیز احساس آرامش و تحصیل در محیطی دوستانه، سعی کنید دو نکته را مدنظر داشته باشید؛ اول اینکه تا حد امکان سعی کنید شهر و دانشگاهی چندملیتی انتخاب کنید تا حس در اقلیت بودن نداشته باشید و دوم اینکه پیش از آغاز تحصیل در خارج از کشور حتمأ زبان (انگلیسی یا هر زبان دیگری که دوره تحصیلی شما به آن زبان ارائه میشود) خود را تقویت کنید.