تحصیل در مجارستان

تحصیل در مجارستانارسال در تلگرام

تحصیل در مجارستان

دانشجویان برای تحصیل در مجارستان و همچنین با موفقیت پشت سر گذاشتن مقطع دانشگاهی نیاز به آشنایی کامل به علوم پایه رشته مد نظر خود و نیز تسلط کامل به زبان انگلیسی دارند. از این رو قبولی در آزمون ورودی دانشگاه های مجارستان و یا گذراندن دوره های آماده سازی- Preparation courses برای تحصیل در مجارستان برای دانشجویان خارجی الزامی است . دانشجویان بین المللی که تمایل دارند  در یکی از رشته های زیر مجموعه،  فنی و مهندسی  و یا  علوم پزشکی  ادامه تحصیل دهند میتوانند از راه های  زیر وارد دانشگاه های مجارستان شوند.

آزمون ورودی

آزمون ورودی برای هر رشته متفاوت است. این آزمون به دو بخش شفاهی و کتبی تقسیم میشوند و که سوالات آن متشکل از دروس پایه رشته دیپلم متقاضی است. مثلا آزمون پزشکی شامل دروس زیست شناسی، شیمی و البته زبان انگلیسی می باشد. که در صورت قبولی در آزمون ورودی نیاز به گذراندن دوره های مقدماتی نمیباشد.

تاریخ و محل برگزاری :

آزمون های ورودی دانشگاههای مجارستان هر سال از ماه آوریل (13 فروردین ) تا ماه آگوست (هفته اول شهریور) بصورت ماهانه در بوداپست مجارستان برگزار میشوند. به جز مجارستان این آزمون ها در دیگر کشور های اروپایی، آسیایی و امریکایی نیز برگزار میشوند. نزدیک ترین و راحت ترین این کشورها برای متقاضیان ایرانی تحصیل در مجارستان، کشور  ترکیه است ، که متقاضیان می توانند در تاریخ های 15 و 16 فروردین و نیز 6 و 7 تیر در استانبول ترکیه در این آزمون ها شرکت کنند.

دوره های آماده سازی 1 ساله

دوره های آماده سازی یا Preparation courses به منظور آماده سازی دانشجویان برای تحصیل در مجارستان طراحی شده است. دوره های آمادگی برای :

  • رشته های پزشکی Pre-Medical یا پیش پزشکی
  • در رشته های فنی و مهندسی   Pre- Engineering یا پیش مهندسی
  • دوره علوم اقتصادی – پیش بازرگانی و مدیریت یا Pre-Economic

    تحصیل در مجارستان

    بوداپست – مجارستان

  • دوره‌های پیش فوق لیسانس Pre-Master و  پیش دکترا Pre-PhD
  • و دوره های استاندارد زبان انگلیسی ارائه می شود.

 مجارستان دارای کالجهای معتبر بین المللی میباشد که ارائه دهنده ی این دوره ها به دانشجویان بین المللی است.

ازمزایای قابل توجه این دوره ها برای دانشجویان میتوانیم به :

  • در دست داشتن مدرک معتبر بین المللی
  • کسب آمادگی کامل در دروس پایه برای ورود به دانشگاه
  • آشنایی با سیستم آموزشی، امتحانات، ماژول های درسی
  • آشنایی با محیط انگلیسی زبان و فرهنگ کشور
  • قبل از ورود به دانشگاه و دوره اصلی برای دانشجوییان بین المللی اشاره کنیم.

مدارک لازم جهت پذیرش در دوره های آماده سازی

  • کپی از صفحه اول پاسپورت – با حداقل اعتبار۹ ماهه
  • ترجمه رسمی مدرک دیپلم
  • ترجمه رسمی ریز نمرات (کارنامه) سه سال دبیرستان
  • 2  قطعه عکس پاسپورتی

مقاطع تحصیلی مختلف در مجارستان

مقطع طول دوره (سال) زبان تدریس پیش نیاز
کارشناسی 4-3 مجاری – انگلیسی پیش دانشگاهی (معدل 15)+ آزمون ورودی یا گذراندن Pre-Course
کارشناسی ارشد 2 انگلیسی کارشناسی مرتبط (معدل 15) + 6.5 IELTS
دکترا 4-3 انگلیسی کارشناسی ارشد مرتبط (معدل 16) +   خلاصه پروپوزال + IELTS 7

نکته: در برخی رشته ها دانشجو میتواند بصورت پیوسته تا مقطع کارشناسی ارشد (لیسانیس+فوق لیسانس)  تحصیل کند که این دوره ها معمولاٌ 5 الی 6 سال به طول می انجامد.

تاریخ ثبت نام و  شروع کلاس ها دانشگاه های مجارستان

شروع دوره های اصلی دانشگاه ها همه ساله در ماه سپتامبر (شهریور) می باشد. که دانشجویان متقاضی برای تحصیل در مجارستان  میبایستی شرایط ورود به دانشگاه یعنی قبولی در آزمون های ورودی  یا دوره های آماده سازی را احراز کرده و تا 2 ماه قبل از این تاریخ ثبت نام خود را تکمیل کرده باشند.

دوره های آماده سازی یا همان پیش دانشگاهی هر سال در  ماه های اکتبر (مهر ماه) و یکبار هم در فوریه (بهمن ماه) آغاز میشوند.

نکته : دانشجوییان ایرانی باید در نظر داشته باشند که فرآیند اخذ پذیرش و ویزا حدود 4-6 هفته کاری زمان میبرد. پس با محاسبه این زمان باید نزدیک به 2 ماه زود تر از تاریخ های بیان شده اقدام نمایند.

 

سوالات متداول درباره تحصیل در مجارستان

آیا امکان ادامه تحصیل در مجارستان به زبان انگلیسی وجود دارد؟

بله، زبان اصلی برای تدریس در دانشگاه های مجارستان انگلیسی می باشد اگرچه بعضی از دانشگاه ها ممکن است دوره هایی به زبان آلمانی، فرانسوی، مجاری و یا ایتالیایی ارائه دهند.

شرایط بیمه درمانی و تحصیلی در مجارستان چگونه است؟

دانشجویان با دریافت ویزای دانشجویی مجارستان از بیمه درمانی نیز برخوردار می شوند.

آیا برای والدین دانشجو ویزای همراه صادر می شود؟

ویزای همراه معمولا برای اولین باری که دانشجو به مجارستان سفر می کند و قصد ثبت نام دارد برای پدر یا مادر دانشجو صادر شده و اعتبار آن یک ماه بوده و پس از آن فرد باید مجارستان را ترک کند. برای دفعات بعدی دانشجو می تواند با ارائه مدارک تحصیلی و اقامت خود از طریق پلیس مجارستان برای ویزای ویزیت درخواست دهد. ولی برای همسر دانشجو ویزای همراه صادر نمی شود.

آیا ویزای دانشجویی مجارستان شامل اجازه کار نیز می شود؟

بله، بر طبق قانون دانشجو با اخذ ویزای دانشجویی اجازه کار تا 20 ساعت در هفته را خواهد داشت.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در مجارستان چگونه است؟

برای تحصیل در مقطع کارشناسی دانشجویان خارجی ابتدا وارد کالج می شود و پس از سپری کردن دو ترم ( یک سال) و گذراندن دوره های زبان انگلیسی و دروس پایه بر اساس رشته انتخابی می توانند وارد دانشگاه شوند.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش برای ورود به کالج چیست؟

  • ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات
  • فتوکپی از پاسپورت
  • 4 قطعه عکس

مدارک لازم برای اخذ پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه های مجارستان چیست؟

  • ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • 2 توصیه نامه
  • رزومه در صورت نیاز
  • ارائه پروپوزال برای مقطع دکترا
  • فتوکپی پاسپورت