تحصیل در کانادا

تحصیل در کاناداارسال در تلگرام

تحصیل در کانادا

برای افرادی که به دنبال تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه های دنیا در یکی از پیشرفته ترین کشورها هستند، تحصیل در کانادا یکی از بهترین انتخاب ها می باشد. در حال حاضر 130000 دانشجوی بین المللی مشغول به تحصیل در کانادا می باشند و با در نظر گرفتن سطح کیفی دانشگاه های کانادا و همچنین استانداردهای بالای زندگی در این کشور، جای هیچ تعجبی نیست که سالانه بر تعداد متقاضیان تحصیل در کانادا افزوده می شود.

کشور کانادا دارای 26 دانشگاه در رنکینگ QS است که از این تعداد 3 دانشگاه در لیست 50 دانشگاه برتر دنیا و 10 دانشگاه در لیست 200 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند.

معتبرترین دانشگاه های کانادا عبارتند از:

تحصیل در کانادا

دانشگاه مکگیل – کانادا

  • دانشگاه تورنتو University of Toronto با رتبه 20 جهانی (تورنتو)
  • دانشگاه مک گیل McGill University با رتبه 21 جهانی (مونترال)

همچنین دیگر دانشگاه های معتبر کانادا در رنکینگ QS عبارتند از:

  • دانشگاه بریتیش کلمبیا University of British Columbia
  • دانشگاه مونترال Université de Montréal
  • دانشگاه آلبرتا University of Alberta
  • دانشگاه مک مستر McMaster University
  • دانشگاه واترلو  University of Waterloo
  • دانشگاه کلگری University of Calgary
  • دانشگاه کویین Queen’s University
  • دانشگاه وسترن Western University

طول دوره مقطع کارشناسی در کانادا بسته به دانشگاه محل تحصیل 3 تا 4 سال است و در دوره کارشناسی ارشد بین 1 تا 3 سال بسته به رشته تحصیلی به طول می انجامد. مراکز آموزشی در کانادا عبارتند از:

  1. کالج ها
  2. دانشگاه ها ( با ارائه دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد و همچنین دوره های تحقیقاتی )
  3. مدارس فنی، هنر و علمی کاربردی ( با صدور مدارک دیپلم و لیسانس و گواهینامه فنی )

با توجه به این موضوع که دانشگاه های کانادا توسط دولت محلی اداره می شود، در انجام امور مربوط به نحوه آموزش تفاوتهایی وجود دارد. استان کبک از نظر آموزشی با دیگر مناطق کانادا متفاوت می باشد و بر طبق قوانین این استان زمان ترم های تحصیلی و طول دوره تحصیل با دیگر استانهای کانادا متفاوت است، در این استان مدارسی با نام CEGEP وجود دارند که آنها آموزش عمومی (مانند پیش دانشگاهی در ایران پیش نیاز ورود به دانشگاه می باشد) و دوره تخصصی که آموزشهای فنی لازم برای متقاضیان بازار کار، ارائه می دهند.

مقاطع تحصیلی در کانادا

مقطع طول دوره زبان تدریس پیش نیاز
کارشناسی 4-3 انگلیسی – فرانسوی پیش دانشگاهی +  (IELTS 6 (5.5
کارشناسی ارشد 2-1 انگلیسی – فرانسوی کارشناسی +  (6) 6.5  IELTS
دکترا 3 انگلیسی کارشناسی ارشد +خلاصه پروپوزال+ (6.5) 7  IELTS

تاریخ شروع کلاس ها 

در کانادا دانشگاه ها معمولا یک تاریخ مشخص برای ثبت نام و شروع کلاس ها دارند، این تاریخ  به شرح زیر است:

  • شهریور ماه -October Intake که  پایان خرداد هر سال آخرین زمان ارسال مدارک به دانشگاه برای ورودی شهریور است.

هزینه تحصیل در کانادا

به صورت کلی هزینه تحصیل در کانادا کمتر از کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان و استرالیا بوده و در عین حال گرانتر از بیشتر کشورها می باشد. میانگین شهریه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی در مقاطع مختلف با در نظر گرفتن رشته تحصیلی  سالانهه  15000 تا 22000 دلار است. به منظور تخمین هزینه تحصیل در کانادا باید این نکته را در ذهن داشت که دانشگاه های کانادا ، شهریه تحصیلی سالانه را بر طبق سیاستهای دانشگاه تنظیم می کنند که بسته به رشته تحصیلی متفاوت می باشند. برای مثالل شهریه تحصیلی برای رشته های انسانی و هنر ارزان تر و رشته های مهندسی و پزشکی گرانتر می باشد. همچنین در برخی از موارد امکان اخذ بورسیه و کمک هزینه تحصیلی نیز وجود دارد که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به دانشجویان بین المللی ممتاز ارائه می شود.

هزینه زندگی در کانادا برای هر فرد با در نظر گرفتن سبک زندگی شخصی متفاوت خواهد بود. در هنگام تحصیل در کانادا امکان استفاده از خوابگاه دانشجویی برای دانشجویان خارجی وجود دارد البته در صورت تمایل می توانید در خارج از دانشگاه به صورتت شخصی یک آپارتمان کوچک اجاره کنید و یا زندگی در پانسیون را انتخاب نمایید که دارای مزایایی چون آشنایی با فرهنگ شهر محل تحصیل و همچنین یادگیری انگلیسی بهتر می باشد. به هرحال محاسبه هزینه زندگی در کانادا به محل زندگی و محل تحصیل شما بستگی دارد.

هزینه های زندگی در کانادا

 میانگین هزینه اسکان :

  • خوابگاه دانشجویی (با سرویس مشترک) 300 دلار ماهیانه
  • خوابگاه دانشجویی (واحد شخصی) 700 دلار ماهیانه
  • اجاره اتاق در شهر (با سرویس مشترک) 500 دلار ماهیانه
  • اجاره اتاق در شهر (واحد شخصی) 800 تا 1000 دلار ماهیانه
  • پانسیون (با دو وعده غذا) 700 دلار ماهیانه

علاوه بر هزینه اسکان هزینه های جانبی دیگر مانند خورد و خوراک و رفت و آمد و غیره در حدود 600 دلار در ماه می باشد همچنین هزینه لوازم تحصیلی برای یک سال ممکن است 500 تا 1000 دلار باشد. در مجموع هزینه زندگی در کانادا برای یک دانشجو می تواند 1000 تا 1500 دلار در ماه خرج داشته باشد.

سوالات متداول درباره تحصیل در کانادا

شرایط تحصیل در کانادا چیست؟

  • اخذ پذیرش از دانشگاه، کالج یا موسسات آموزشی
  • اثبات توانایی مالی برای پرداخت هزینه های تحصیلی و زندگی
  • سلامت کامل و عدم سو پیشینه

آیا برای ورود به دانشگاه های کانادا نیاز به مدرک زبان است؟

بله، برای تحصیل در کانادا باید برای اثبات توانایی خود در مهارتهای زبان انگلیسی مدرک IELTS یا TOEL با نمره مورد نیاز دانشگاه را ارائه دهید. در برخی از دانشگاه ها اگر متقاضی حد نصاب نمره زبان مورد نظر را نداشته باشد باید در دوره زبان انگلیسی در کشور کانادا شرکت کند و پس از اخذ نمره قبولی تحصیلات خود را آغاز نماید.

نمره زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا چیست؟

نمره مورد نیاز بر اساس دانشگاه محل تحصیل و رشته تحصیلی متفاوت می باشد ولی به صورت کلی نمره مورد نیاز در مقاطع مختلف عبارت است از:

  • کارشناسی: IELTS با نمره 6.5 به بالا و TOEFL iBT با نمره 90 به بالا
  • کارشناسی ارشد: IELTS با نمره 6.5 به بالا و TOEFL iBT با نمره 100 به بالا

آیا برای اخذ ویزای دانشجویی کانادا مصاحبه در سفارت انجام می گیرد؟

در حال حاضر معمولا بررسی پرونده های ویزای دانشجویی بدون نیاز به مصاحبه صورت می گیرد اگرچه در مواردی ممکن است سفارت از متقاضی درخواست مصاحبه شخصی نماید

Study Plan در ویزای دانشجویی چه نقشی دارد؟

برنامه تحصیلی یا Study Plan دربرگیرنده دلایل متقاضی برای تحصیل در خارج از کشور، نحوه انتخاب رشته و دانشگاه، برنامه پس از اتمام تحصیلات و غیره می باشد. ارائه Study Plan مدون و مناسب تاثیر زیادی در کمک به قبولی ویزای دانشجویی متقاضیان دارد.

آیا ویزای دانشجویی در کانادا شامل اجازه کار می باشد؟

امکان کار کردن در حین تحصیل در کانادا برای دانشجویان بین المللی فراهم می باشد. برای کار کردن در محیط دانشگاه محل تحصیل نیازی به مجوز کار نمی باشد ولی برای کار در خارج از محیط دانشگاه باید درخواست مجوز کار ارائه داده شود و در صورت موفقیت اجازه 20 ساعت کار در هفته صادر می شود.

پروسه اخذ ویزای دانشجویی کانادا چقدر طول می کشد؟

معمولا صدور ویزای دانشجویی کانادا 2 تا 3 ماه زمان می برد.

آیا برای همسر متقاضی تحصیل در کانادا ویزای همراه صادر می شود؟

امکان اخذ ویزای همراه برای همسر وجود دارد و وابسته به مسائلی مانند توان مالی برای تامین هر دو نفر بستگی دارد هر چند که این اواخر صدور ویزای همراه برای ایرانیان تا حدودی با مشکل مواجه شده است.

سوال خود را در این قسمت مطرح کنید:

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

43 پاسخ
  1. نیلوفر
    نیلوفر says:

    سلام
    من کنکور رشته انسانی دادم و می خوام رشته ای انتخاب کنم که برای مقطع بعدی مهاجرت کنم.چه رشته ای بهتره که انتخاب کنم؟

    پاسخ دادن
  2. Sh@kil@
    Sh@kil@ says:

    سلام خوب هستيد من براى مقطع كارشناسى در كانادا ميخوام اقدام كنم اما نميتونم ساپورت مالى قوى اى داشته باشم آيا راهى هست كه كاهش هزينه داشته باشم؟

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام
      در مواردی اگر دانشجوی ممتازی بودید در مقطع قبلیتون (معدل بالا، مدرک زبان و دانشگاههای بنام) امکان گرفتم کمک هزینه رو دارید.

      پاسخ دادن
  3. علی
    علی says:

    سلام
    من در دانشگاه مک گیل کانادا و وایکاتو نیوزلند سوپروایزر پیدا کردم. 38 سال دارم 10 سال سابقه کار و همسرم هم دانشجوی دکتری علوم اجتماعی هست. البته رتبه دانشگاه مک گیل هر کسی را وسوسه میکنه ولی در کل با توجه به شرایط و سهولت دریافت ویزا، شرایط کار و زندگی شما کدام گزینه را پیشنهاد میدهید؟؟؟

    پاسخ دادن
  4. مرسا طلوعی
    مرسا طلوعی says:

    سلام من ۲۴ ساله هستم کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر لیسانس علوم تحقیقات با معدل ۱۵.۳۰ ارشد تهران جنوب با معدل ۱۷.۱۲( هر دو دانشگاه آزاد)، ایلتس ۷ دارم و دو paper conference میخواهم از یکی از دانشگاه های اتاوا، البرتا و یا تورنتو پذیرش بگیرم،چقدر شانس گرفتن پذیرش و فاند تحصیلی دارم؟

    پاسخ دادن
    • خانم حبیب زاده
      خانم حبیب زاده says:

      سلام
      با توجه به مقطع شما، نمره آیلتس قابل قبول است، اما داشتن مقاله، توصیه نامه از استاد معتبر و انگیزه نامه قوی هم از شروط پذیرش هستند.

      پاسخ دادن
  5. کیمیا
    کیمیا says:

    سلام.من ویزای اقامتیم در مرحله پیک اپه.میخواستم بپرسم شرایط لازم برای تحصیل دندان پزشکی در کانادا با استفاده از اوسپ چیه ، اقامتم از طریق همسر انجام شده.با مدرک دیپلم و سن بیست و چهار سال

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      با سلام،
      مطالب وبسایت بسته به حوزه فعالیت موسسه در زمان های مقتضی به روزرسانی می شود
      و کشورهایی که جزو حیطه کاری موسسه نمی باشد ممکن است مدت زیادی به روز رسانی نشود که کشور کانادا هم جزو این کشورها می باشد.
      با آرزوی موفقیت

      پاسخ دادن
  6. زهرا
    زهرا says:

    سلام من خرداد ماه ۹۶ مدرک پیش دانشگاهیم رو در رشته ی علوم تجربی گرفتم, معدل دیپلمم ۱۹.۵۷ و پیش دانشگاهی هم بالاست. قصدم مهاجرت به کاناداست و رشته ی مورد نظرم برای تحصیل پرستاری هست, میخواستم بدونم اگه از الان نتونم برم تا مدرک پرستاریم رو در کانادا بگیرم آیا مدرک تحصیلی من در دانشگاه های ایران رو می پذیرند?
    ممنون میشم برام توضیح بدید و اگه راهی هست که الان قبل از ورود به دانشگاه بتونم بورسیه تحصیلی بگیرم و از الان بتونم در کانادا تحصیلاتم رو ادامه بدم هم بهم بگید.

    پاسخ دادن
    • amir
      amir says:

      سلام:
      من می خوام فرایند اخذ پذیرش و مهاجرت را شروع کنمو یک سوال درباره خدمت مقدس سربازی داشتم.
      من شرایط معافیت پزشکی برای تنگی کانال نخاع مادرزاد دارم . آیا در اخذ ویزا این مسله مورد پرسش یا حساسیت هست که شما چه نوع معافیتی دارید؟
      ممنون می شم پاسخ بدین

      پاسخ دادن
  7. saman yekta
    saman yekta says:

    سلام
    من یه سوال داشتم ممنون میشم اگر کسی پاسخ گو باشید.
    من لیسانسم از دانشگاه ازاد شهر قدس رشته میکروبیولوژی هستش.
    دیپلمم هم ریاضی بوده با معدل 13 تقریبا .
    رشته ارشد هم فیزیولوژی پزشکی میخوام بخونم که به امید خدا دانشگاه دولتی مثل شهید بهشتی یا تهران قبول شم. هدفم دکتری رشته بیولوژی تولید مثل (Reproductive Biology) هستش که از این رشته توو ارشد میشه خوند.
    خواستم سوال کنم من با این شرایط اگر ارشد هم به این شکل بخونم قبول شم ، مینونم پذیرش بگیرم برای کانادا یا جای دیگه ؟ یعتی اونا هم مثل ایران از فیزیولوژِی پزشکی اجازه ورود به این رشته توو دکتری رو میدن ؟ یا این رشته رو قبول ندارن ؟ ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام
      شما بایستی پروپزالی تهیه کنید و به مدیر گروه رشته مورد نظرتون ارسال کنید
      تا شرایطتون رو بررسی کنند

      پاسخ دادن
  8. پریناز
    پریناز says:

    من کارشناس ارشد آمار هستمو سال 94 درسم تموم شده. هردو مدرکم رو از دانشگاه دولتی گرفتم.کارشناسی با معدل 15.5 و ارشد 17.5.زبانم خوبه ولی تافل امتحان ندادم.در حال نوشتن مقاله هستم.میخواستم ببینم واسه دکترا چقد احتمالش هست بتونم پذیرش بگیرم؟
    مرسی از پاسخگوییتون

    پاسخ دادن
  9. آتیلا مهدیزاده
    آتیلا مهدیزاده says:

    با سلام . چند تا سوال داشتم:
    ۱-آیا برای پذیرش رشته ارشد مدیریت یا mba از دانشگاه های استان بریتیش کلمبیا ۲ سال سابقه کار میخواهد؟
    ۲-مدرک لیسانس پیام نور در پذیرش از کانادا معتبرتره یا آزاد؟آیا اصلا اعتبار دارن در رشته مدیریت؟
    ۳-آیا پذیرش ارشد از کانادا با آزمون هست؟

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام
      تمام سوالاتی که طرح فرمودید بستگی به دانشگاه و
      Business school داره ومدرک پیام نورتونم در پذیرشتون هیچ مشکلی رو ایجاد نمیکنه

      پاسخ دادن
  10. سارا
    سارا says:

    سلام ..من میخوام دیپلمم رو از کالج های کانادا بگیرم و کنکور اونجا رو بدم ..چجور میتونم اقدام کنم ؟؟؟امکانش هست بدون دیپلم بتونم برم کالج؟؟؟و اینکه شرایط قبولی در دانشگاه اونجا چجوری میشه اگه دیپلم کاندا رو داشته باشم؟؟؟؟و چقدر طول میکشه که اقدام کنم و جواب بگیرم؟؟

    ممنون میشم سریعتر جواب بدید

    پاسخ دادن
  11. عقیق
    عقیق says:

    سلام
    من پشت کنکوری هستم و میخواستم برای یکی از دانشگاه های کانادا اقدام کنم و بورسیه بشم ولی نمیدونم از چه طریقی این کار را انجام بدم لطفا راهنماییم کنیند.ممنون.

    پاسخ دادن
  12. دانیال
    دانیال says:

    سلام
    من الان پشت کنکور هستم و میخواستم واسه رشت پزشکی از دانشگاه ساسکاچوان کانادا پذیرش بگیرم میخواستم بدونم که باید چطوری اقدام کنم و اینکه آیا این دانشگاه بدون آزمون رشته پزشکی رو قبول میکنه ؟

    پاسخ دادن
  13. آيلار
    آيلار says:

    با سلام
    من الان تو ايران دارم پيش دانشگاهى ميخونم و تصميم بر اينه كه بيام ١سال كالج رو در كانادا بگذرونم و ٦ ماه بعد ١٧ سالگيم تموم ميشه اگ امكان نداش ميتونم با همين مدركـ پيش دانشگاهى ايران وارد دانشگاه تورنتو شم يا نه؟؟ و اينكه برا ورود به كالج بايد مدرك زبان باشه يا نه؟؟ و شرط ورود به دانشگاه تورنتو بعد از خوندن در كالج اونجا چيه؟؟ ممنونم

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام
      شما با داشتن پیش دانشگاهی و مدرک زبان میتونید ورودی مستقیم بگیرید (البته رشته های غیر پزشکی ).

      پاسخ دادن
  14. پريسا
    پريسا says:

    سلام ايا ليسانس دانشگاه ازاد ايران ميتونه جايگزين دوره ٤ ساله علوم پايه براي ورود به رشته هاي پزشكي در كانادا باشه؟
    و اگر امكانش نيست ايا راهي وجود داره كه براي دانشجويان بين المليي شهريه كمتري پرداخت بشه يا همانند شهروندان كانادايي ؟؟

    پاسخ دادن
  15. پريسا
    پريسا says:

    سلام ايا ليسانس دانشگاه ازاد ايران ميتونه جايگزين دوره ٤ ساله علوم پايه براي ورود به رشته هاي پزشكي در كانادا باشه؟

    پاسخ دادن
  16. مريم
    مريم says:

    سلام من كارشناسي ارشد فيزوتراپي هستم از دانشگاه تهران ايلتش دارمً و دو مقاله ISI و چندين مقاله پژوهشي يكسال سابقه كار دارمً در يك كلينيك فيزيوتراپي ميخواستم بدونم امكان داره با شرايطم از يكي از دانشگاه هاي كانادا براي مقطع دكتري بورسيه تحصيلي كامل دريافت كنم؟و به چه شكلي؟و اينكه شانس بورسيه شدنم تا چه حد هست؟
    وقت بخير ممنون.

    پاسخ دادن
  17. حمید
    حمید says:

    سلام وقت بخیر
    من 35 سالمه و یه بچه 6 ساله دارم میتونیم برای ثبت نام دبستان اقدام کنیم و به واسطه ثبت نام کودک خانمم بعنوان همراه بره کانادا و بعد کالج ثبت نام کنه و بعد از ثبت نام اون چند ماه بعد من بعنوان سرپرست یا هرچیز دیگه برم و اجازه کار یکساله بگیرم و بعد درخواست اقامت دایم بدیم؟
    من و خانمم IELTS 5.5 داریم .
    خانمم مهندس عمران هست
    اگه امکان پذیره شما انجام میدید این پروسه رو؟

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام وقت بخیر
      همسر شما میتونه به واسطه ورود فرزندتون در یکی از مدارس کانادا بهمراه داشتن تمکن مالی ویزای همراه بگیره .
      برای اطلاعات بیشتر با شماره های دفتر ما تماس بگیرید .

      موفق باشید

      پاسخ دادن
  18. غزل تقی نسب
    غزل تقی نسب says:

    سلام من دانشجوی رشته مهندسی اپتیک و لیزر دانشگاه باهنر کرمان هستم میخواستم شرایط بورسیه شدن را بدانم

    پاسخ دادن
  19. مایرا
    مایرا says:

    سلام خسته نباشید
    من از الآن به فکر اپلایم. دوس دارم به کانادا برم. مونترال یا تورنتو. تورنتو بهتره.
    الان 15 سالمه و موندم برم تجربی یا هنرستان. لطفا راهنمایی کنید که اگه برم هنرستان رشته طراحی گرافیک میتونم بعد دیپلم به این شهرایی که گفتم اپلای کنم؟ و آیا کمک هزینه تحصیلی برای رشته های هنری وجود داره؟ (خودم هرچه گشتم دانشگاهی پیدا نکردم لطفا راهنمایی کنید.)

    ممنون میشم اگه زود جواب بدید سپاس

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام وقت بخیر
      شهرهایی که نام بردید هر دو از بهترین شهرهای کانادا و دنیا رتبه بندی شدن.
      برای ورود به دانشگاه حتما باید 12 سال تحصیلی داشته باشید، برای هر رشته ای.
      همین طور مدرک زبان انگلیسی باید داشته باشید، در سطح ایلتس 6 و یا تافل 80.
      هزینه تقریبی تحصیل 1 سال در کانادا بین 80 تا 100 میلیون است.

      موفق باشید

      پاسخ دادن
  20. حدیث حیدری گودرزی
    حدیث حیدری گودرزی says:

    سلام من لیسانس حسابداری ازدانشگاه آزادبروجردبامعدل۱۷/۲۱دارم و متاهل هستم ویک پسر یک ساله دارم درحال حاظرزبان آموزهستم میخواستم بدونم آیامیتونم ازبورسیه های تحصیلی دانشگاههای معتبرکانادااستفاده کنم وچقدرشانس گرفتن بورسیه تحصیلی وهزینه زندگی رادارم؟ممنون

    پاسخ دادن
  21. sharmineh
    sharmineh says:

    با سلام
    من ویزای 4 ساله multiple visitor visa دارم وبه تازگی از یکی از کالج های کانادا دعوت نامه گرفتم و میخواستم بدونم که آیا برای study permit دوباره نیاز به انگشت نگاری پیدا می کنم یا خیر؟!

    سپاس

    پاسخ دادن
    • آرمین
      آرمین says:

      سلام.
      ممنون از وبسایت و مطالب خوبتون. من 39 سالمه و متاهل هستم و دو بچه 6 و 8 ساله دارم. سال 79 از دانشگاه امیرکبیر در مقطع کارشانسی با معدل بالای 15 فارغ التحصیل شدم. نزدیک 5 سال سابقه کاری بیمه ای غیر مرتبط با رشته تحصیلی دارم. زبانم هم خوبه ولی امتحان آیلتس ندادم تا حالا. همسرم خانه داره.

      قصد مهاجرت به کانادا داریم و میخوام این اتفاق در سریع ترین زمان ممکن بیفته. لطفا راهنمایی بفرمایید.

      پاسخ دادن