تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمانارسال در تلگرام

تحصیل در آلمان

برای پی بردن به دلایل استقبال رو به افزایش  دانشجویان بین المللی از تحصیل در آلمان (چهارمین کشور برای پذیرش دانشجو بعد از آمریکا و انگلیس و استرالیا) می توانیم موارد زیادی را برشماریم، که در این قسمت به برخی از آنها به اختصار می پردازیم:

بیش از 450 مرکز آموزش عالی در آلمان وجود دارد که با ارائه  حدود 17500 دوره آموزشی موقعیت فوق العاده ای را برای متقاضیان بین المللی فراهم کرده تا قادر باشند در هر رشته تحصیلی که به آن علاقه دارند  و در هر مقطع،  به تحصیل در آلمان بپردازند. همچنین بیش از 800 دوره آموزشی به زبان انگلیسی ارائه می شود.

از نظر کیفیت آموزشی 13 دانشگاه آلمان در لیست 200 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند و برترین دانشگاه های آلمان عبارتند از:

  •  دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg با رتبه 49جهانی
  • دانشگاه ماکسیمیلیان مونیخ   Maximilians-Universität München با رتبه 52 جهانی
  • و دانشگاه فنی مونیخ Technische Universität München بارتبه 54 جهانی، که همه گواه بر کیفیت بی نظیر دانشگاه های آلمان می باشند.

یکی دیگر از مزایای تحصیل در آلمان را می توان امکان دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان متقاضی دانست (در برخی از استانهای کشور آلمان) که برای بسیاری از افراد مسئله مهمی به شمار می رود.

همچنین ویزای تحصیلی صادره برای دانشجویان بین المللی برای کل طول دوره صادر می شود و پس از اتمام دوره تحصیل، قابلیت تمدید برای 18 ماه دیگر به منظور ارائه فرصت به فارغ التحصیلان برای پیدا کردن کار وجود دارد.

بیش از 12 درصد جامعه دانشجویی آلمان را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند و به همین دلیل با ادامه تحصیل در آلمان شما شانس آشنایی با دانشجویان بسیاری از سرتاسر جهان را خواهید یافت و با فرهنگ و رسوم بیشتر کشورهای دنیا آشنا خواهید شد.

تحصیل رایگان در آلمان

تحصیل رایگان در آلمان

برای تحصیل در آلمان در بیشتر موارد نیازی به پرداخت شهریه نمی باشد و در صورت لزوم مقدار ناچیزی به عنوان شهریه سالیانه دریافت می شود. همچنین امکان اخذ بورسیه های متنوع در رشته ها و مقاطع مختلف وجود دارد و در انتها شما فرصت یادگیری زبان آلمانی را خواهید یافت که با 185 میلیون نفر یکی از زبان های پرکاربرد در سطح بین المللی می باشد.

در کنار دانشگاه های با کیفیت و سطح آموزشی در قالب استانداردهای بین المللی، آلمان کشوری با کیفیت زندگی بالا و شهریه های پایین دانشگاهی است. همچنین این کشور همیشه از طرح های حمایتی و بورسیه های تحصیلی گسترده برای دانشجویان بین المللی  و نیز سیاست های اشتغال زایی بعد از فارغ التحصیلی دانشجویان پشتیبانی میکند.

تمامی این دلایل در کنار ارائه رشته های تحصیلی بسیار به زبان انگلیسی به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد، موجب آن شده که سالانه تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی ، آلمان را بعنوان یک مقصد تحصیلی مناسب انتخاب کنند.

فرآیند اخذ پذیرش برای تحصیل در آلمان توسط همکاران مجموعه مشاوران امیدار ساکن در آلمان، انجام میگیرد. هر متقاضی بنا به شرایط فردی و پیش زمینه تحصیلی نیاز به مدیریت مدارک جداگانه دارند. که تمامی این امور توسط همکاران ما در ایران و آلمان پیگیری و انجام میشود.

مقاطع تحصیلی مختلف در آلمان

مقطع طول دوره (سال) زبان تدریس پیش نیاز
کارشناسی 4-3 اکثر دوره ها آلمانی پیش دانشگاهی+ مدرک  B2  یا B1  زبان آلمانی
کارشناسی ارشد 2-1 انگلیسی – آلمانی کارشناسی + B2 زبان آلمانی یا  6/6.5 IELTS
دکترا 4-3 انگلیسی – آلمانی کارشناسی ارشد + B2  زبان آلمانی یا IELTS 6.5/7

تاریخ شروع کلاس ها

تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان

هر سال تحصیلی در دانشگاه های آلمان به دو ترم (نیم سال تحصیلی) تقسیم میشود:

  • نیم سال اول (ترم تابستانه): تاریخ شروع دوره ها از ابتدای آوریل  (12 فروردین ماه) و تا پایان سپتامبر(10 شهریور ماه) ادامه دارد
  • نیم سال دوم (ترم زمستانه):  تاریخ شروع دوره ها از ابتدای اُکتبر  (10 مهر ماه) و تا پایان مارس (31 فروردین ماه) ادامه دارد

نکته: با توجه به زمان مورد نیاز برای اخذ پذیرش  و ازدیاد شمار متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی از سفارت آلمان در ایران(که بعضاٌ برای نوبت دهی به چند هفته هم میرسد )،دانشجویان ایرانی می بایستی، 1 الی 2 ماه پیش از زمان های اعلام شده اقدام  بکنند.

 موارد مهم:

  • دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در آلمان در رشته ها مورد نظر خود به زبان آلمانی را دارند باید گواهی مهارت زبان آلمانی یا “آزمون زبان انستیتو گوته” را برای اخذ پذیرش به دانشگاه ارائه دهند. اما دانشجویانی که تمایل به ادامه تحصیل در مقاطعی که به زبان انگلیسی تدریس میشود را  دارند میبایستی مدرک تسلط به زبان انگلیسی ایلتس (IELTS)  خود که  معمولا باید در سطح نمره  6-6.5 باشد ، به دانشگاه ارائه دهند.
  • همچنین در برخی از دانشگاههای خصوصی نیاز به ارائه مدرک آیلتس نمی باشد و دانشجویانی که آشنایی نسبی با زبان انگلیسی داشته باشند می توانند پذیرش دریافت کنند.
  • طبق قوانین جدید آلمان متقاضیان ایرانی که دارای هر گونه مدرک کارشناسی (سراسری، آزاد، پیام نور و غیره) باشند می توانند به صورت مستقیم وارد دوره کارشناسی ارشد بشوند.
  • در بعضی موارد دانشگاهها برای دانشجویان بین المللی که خارج از آلمان اقدام میکنند آزمون های ورودی در نظر گرفته اند ، که دانشجویان بعد از پشت سر گذاشتن این آزمون ها میتوانند وارد دانشگاه شوند.

توجه: 

آزمون های انستیتو گوته نشانگر میزان تسلط فرد به زبان آلمانی به عنوان زبان خارجی یا زبان دوم طراحی شده و در مراکز تعیین شده در سراسر دنیا بر اساس مقررارت یکسان  برگزار و ارزیابی میشود .

 

سوالات متدوال درباره تحصیل در آلمان

آیا مدارک اخذ شده در ایران در آلمان معتبر است؟

دیپلم: بله

پیش دانشگاهی: بله

کاردانی: خیر، در آلمان دوره کارشناسی ناپیوسته وجود ندارد و با مدرک کاردانی باید برای مقطع کارشناسی 4-3 ساله اقدام نمایید.

کارشناسی: بله اگرچه نوع دانشگاه و معدل در اخذ پذیرش تاثیرگذار می باشد.

کارشناسی ارشد: بله اگرچه نوع دانشگاه و معدل در اخذ پذیرش تاثیرگذار می باشد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از آلمان چیست؟

  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی اخذ شده و ریز نمرات با توجه به مقطع مورد نظر برای ادامه تحصیل
  • فتوکپی پاسپورت و شناسنامه
  • 18 قطعه عکس 4×6
  • گواهی زبان آلمانی  و برای رشته های انگلیسی زبان مدرک TOEFL یا IELTS

ترجمه مدارک باید به تایید چه مراکزی رسیده باشد؟

ترجمه آلمانی یا انگلیسی مدارک باید ابتدا به تایید دادگستری و وزارت امور خارجه برسد سپس به سفارت آلمان برای تایید ارائه داده شوند. در نظر داشته باشید برای تایید مدارک در سفارت باید هزینه مربوطه پرداخت شود. همچنین به همراه داشتن مدارک فارسی الزامی می باشد.

آخرین مهلت ارسال مدارک برای اخذ پذیرش چه تاریخی می باشد؟

  • برای ترم تابستانی: 15 ژانویه
  • برای ترم زمستانی: 15 جولای

Uni-assisst چیست ؟

Uni-assisst سازمان اطلاع رسانی و اخذ پذیرش برای متقاضیان تحصیل در آلمان می باشد. این سازمان در حدود 90 دانشگاه آلمان را تحت پوشش دارد و دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در آلمان دارند مدارک خود را برای این سازمان ارسال می کنند و Uni-assisst پس از بررسی کامل و در صورت احراز شرایط متقاضی مدارک را برای دانشگاه مورد نظر ارسال می کند و شماره ثبت نام را جهت پیگیری برای دانشجویان ایمیل می کند. شما می توانید با ارسال یک نسخه از مدارک برای تعداد زیادی از دانشگاه های عضو سازمان درخواست پذیرش دهید. هزینه بررسی مدارک برای بار اول (یک دانشگاه) 55 یورو است و در صورت درخواست پذیرش از بیش از یک دانشگاه، به ازای هر دانشگاه 15 یورو به مبلغ اولیه افزوده می شود.

پذیرش تحصیل در آلمان به صورت مشروط چگونه می باشد؟

برای تحصیل در آلمان نمره آزمون زبان آلمانی DSH یا Test DaF مورد نیاز است و اگر در زمان ارسال مدارک برای اخذ پذیرش، متقاضی مدرک زبان مورد نیاز را نداشته باشد دانشگاه های آلمان برای متقاضی پذیرش مشروط صادر می کنند تا متقاضی دوره آمادگی زبان را در دانشگاه آلمان سپری کند و در صورت قبولی پذیرش رسمی بگیرد.

نمره مورد نیاز زبان برای تحصیل در آلمان چقدر می باشد؟

برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، متقاضیان باید حداقل مدرک B2 را داشته باشند و پس از اخذ پذیرش مشروط برای دوره زبان آلمانی و کسب نمره قبولی در آزمون DSH2  یا Test DaF4 می توانند تحصیلات رسمی خود را آغاز کنند.

برای رشته های انگلیسی زبان نمره IBT 89 یا IELTS 6.5 مورد نیاز می باشد.

آیا برای دانشجویان متاهل امکان اخذ ویزا برای همسر وجود دارد؟

بله، شما می توانید پس از اخذ پذیرش و ویزا برای همسرتان نیز درخواست الحاق به همسر یا دیدار همسر دهید. در این صورت همسر شما نیز اجازه تحصیل خواهد داشت.