تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمانارسال در تلگرام

تحصیل در آلمان

برای پی بردن به دلایل استقبال رو به افزایش  دانشجویان بین المللی از تحصیل در آلمان (چهارمین کشور برای پذیرش دانشجو بعد از آمریکا و انگلیس و استرالیا) می توانیم موارد زیادی را برشماریم، که در این قسمت به برخی از آنها به اختصار می پردازیم:

بیش از 450 مرکز آموزش عالی در آلمان وجود دارد که با ارائه  حدود 17500 دوره آموزشی موقعیت فوق العاده ای را برای متقاضیان بین المللی فراهم کرده تا قادر باشند در هر رشته تحصیلی که به آن علاقه دارند  و در هر مقطع،  به تحصیل در آلمان بپردازند. همچنین بیش از 800 دوره آموزشی به زبان انگلیسی ارائه می شود.

از نظر کیفیت آموزشی 13 دانشگاه آلمان در لیست 200 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند و برترین دانشگاه های آلمان عبارتند از:

  • دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg با رتبه 49جهانی
  • دانشگاه ماکسیمیلیان مونیخ   Maximilians-Universität München با رتبه 52 جهانی
  • دانشگاه فنی مونیخ Technische Universität München بارتبه 54 جهانی

یکی دیگر از مزایای تحصیل در آلمان را می توان امکان دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان متقاضی دانست (در برخی از استانهای کشور آلمان) که برای بسیاری از افراد مسئله مهمی به شمار می رود.

همچنین ویزای تحصیلی صادره برای دانشجویان بین المللی برای کل طول دوره صادر می شود و پس از اتمام دوره تحصیل، قابلیت تمدید برای 18 ماه دیگر به منظور ارائه فرصت به فارغ التحصیلان برای پیدا کردن کار وجود دارد.

بیش از 12 درصد جامعه دانشجویی آلمان را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند و به همین دلیل با ادامه تحصیل در آلمان شما شانس آشنایی با دانشجویان بسیاری از سرتاسر جهان را خواهید یافت و با فرهنگ و رسوم بیشتر کشورهای دنیا آشنا خواهید شد.

برای تحصیل در دانشگاههای دولتی آلمان در بیشتر موارد نیازی به پرداخت شهریه نمی باشد و در صورت لزوم مقدار ناچیزی به عنوان شهریه سالیانه دریافت می شود. همچنین امکان اخذ بورسیه های متنوع در رشته ها و مقاطع مختلف وجود دارد و در انتها شما فرصت یادگیری زبان آلمانی را خواهید یافت که با 185 میلیون نفر یکی از زبان های پرکاربرد در سطح بین المللی می باشد.

در کنار دانشگاه های با کیفیت و سطح آموزشی در قالب استانداردهای بین المللی، آلمان کشوری با کیفیت زندگی بالا و شهریه های پایین دانشگاهی است. همچنین این کشور همیشه از طرح های حمایتی و بورسیه های تحصیلی گسترده برای دانشجویان بین المللی  و نیز سیاست های اشتغال زایی بعد از فارغ التحصیلی دانشجویان پشتیبانی میکند.

تمامی این دلایل در کنار ارائه رشته های تحصیلی بسیار به زبان انگلیسی به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد، موجب آن شده که سالانه تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی ، آلمان را بعنوان یک مقصد تحصیلی مناسب انتخاب کنند.

فرآیند اخذ پذیرش تحصیل در آلمان توسط همکاران مجموعه مشاوران امیدار ساکن در آلمان، انجام میگیرد. هر متقاضی بنا به شرایط فردی و پیش زمینه تحصیلی نیاز به مدیریت مدارک جداگانه دارند. که تمامی این امور توسط همکاران ما در ایران و آلمان پیگیری و انجام میشود.

مقاطع تحصیلی مختلف در آلمان

مقطع طول دوره (سال) زبان تدریس پیش نیاز
کارشناسی 4-3 اکثر دوره ها آلمانی پیش دانشگاهی+ مدرک  B2  یا B1  زبان آلمانی
کارشناسی ارشد 2-1 انگلیسی – آلمانی کارشناسی + B2 زبان آلمانی یا  6/6.5 IELTS
دکترا 4-3 انگلیسی – آلمانی کارشناسی ارشد + B2  زبان آلمانی یا IELTS 6.5/7

تاریخ شروع کلاس ها

تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان

هر سال تحصیلی در دانشگاه های آلمان به دو ترم (نیم سال تحصیلی) تقسیم میشود:

  • نیم سال اول (ترم تابستانه): تاریخ شروع دوره ها از ابتدای آوریل  (12 فروردین ماه) و تا پایان سپتامبر(10 شهریور ماه) ادامه دارد
  • نیم سال دوم (ترم زمستانه):  تاریخ شروع دوره ها از ابتدای اُکتبر  (10 مهر ماه) و تا پایان مارس (31 فروردین ماه) ادامه دارد

نکته: با توجه به زمان مورد نیاز برای اخذ پذیرش  و ازدیاد شمار متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی از سفارت آلمان در ایران(که بعضاٌ برای نوبت دهی به چند هفته هم میرسد )،دانشجویان ایرانی می بایستی، 1 الی 2 ماه پیش از زمان های اعلام شده اقدام  بکنند.

هزینه تحصیل در آلمان

آلمان بعنوان مقصد تحصیلات عالی، از آن دسته کشورهای اروپایی است که هزینه ای بابت شهریه از دانشجویان بین المللی و آلمانی دریافت نمیکند به همین دلیل هزینه تحصیل در آلمان برای بسیاری از دانشجویان بین المللی به نسبت دیگر کشورهای همطراز مقرون به صرفه تر می باشد.

اگرچه شهریه دانشگاههای دولتی در آلمان رایگان است، اما دانشجویان ملزم به پرداخت مبلغی به صورت ترمی  بابت دریافت خدمات دانشجویی  و اداری به دانشگاه محل تحصیل خود هستند. که این مبلغ بیشتر از 2500 یورو در هر ترم نمی باشد.  برای تحصیل در دانشگاههای خصوصی شهریه ها برای مقاطع و رشته های مختلف متفاوت می باشد و از 6.000 تا 13.000 یورو در سال متغیر است.

هزینه تحصیل در آلمان

هزینه تحصیل در آلمان

نکته: دانشجویانی که میخواهند برای تحصیل در آلمان و در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنند باید توجه داشته باشند که بعضی از دانشگاهها برای این مقطعع شهریه دریافت میکنند. اگر چه این اصل شامل اکثر دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع بالاتر (در اینجا مقطع کارشناسی ارشد ) به صورت “نا پیوسته” دارند می شود و همچنین شامل آن دسته از دانشجویانی که هنوز مقطع کارشناسی خود را در یک یا دو سال منتهی به اخذ پذیرش خود در داخل آلمان  به اتمام نرساندن میشود.

هزینه زندگی در آلمان نسبت به دیگر کشورهای اروپایی کاملا مناسب می باشد و به صورت کلی با میانگین هزینه زندگی در اروپا برابری می کند. قسمت اعظم هزینه زندگی در آلمان شامل هزینه اسکان می شود که باید 200 تا 600 یورو برای اسکان در نظر گرفت که این مبلغ در شهرهای بزرگ آلمان بیشتر می باشد به همین دلیل شما می توانید در پانسیون های دانشجویی یک اتاق با قیمت مناسب بودجه خود اجاره کنید.

برای هزینه خورد و خوراک تا 200 یورو، 50 تا 100 یورو برای پوشاک، 50 تا 100 یورو برای حمل و نقل، 30 تا 50 یورو برای تلویزیون، تلفن و اینترنت و در نهایت 100 یورو به بالا برای تفریح و هزینه های جانبی باید در نظر گرفت. در مجموع با 600 تا 900 یورو می توان هزینه زندگی در آلمان را پوشش داد. همچنین با ارائه کارت دانشجویی می توانید از تخفیف دانشجویی در اماکن مختلف استفاده کنید. 

 موارد مهم:

  • دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در آلمان در رشته ها مورد نظر خود به زبان آلمانی را دارند باید گواهی مهارت زبان آلمانی یا “آزمون زبان انستیتو گوته” را برای اخذ پذیرش به دانشگاه ارائه دهند. اما دانشجویانی که تمایل به ادامه تحصیل در مقاطعی که به زبان انگلیسی تدریس میشود را  دارند میبایستی مدرک تسلط به زبان انگلیسی ایلتس (IELTS)  خود که  معمولا باید در سطح نمره  6-6.5 باشد ، به دانشگاه ارائه دهند.
  • همچنین در برخی از دانشگاههای خصوصی نیاز به ارائه مدرک آیلتس نمی باشد و دانشجویانی که آشنایی نسبی با زبان انگلیسی داشته باشند می توانند پذیرش دریافت کنند.
  • طبق قوانین جدید آلمان متقاضیان ایرانی که دارای هر گونه مدرک کارشناسی (سراسری، آزاد، پیام نور و غیره) باشند می توانند به صورت مستقیم وارد دوره کارشناسی ارشد بشوند.
  • در بعضی موارد دانشگاهها برای دانشجویان بین المللی که خارج از آلمان اقدام میکنند آزمون های ورودی در نظر گرفته اند ، که دانشجویان بعد از پشت سر گذاشتن این آزمون ها میتوانند وارد دانشگاه شوند.

توجه: 

آزمون های انستیتو گوته نشانگر میزان تسلط فرد به زبان آلمانی به عنوان زبان خارجی یا زبان دوم طراحی شده و در مراکز تعیین شده در سراسر دنیا بر اساس مقررارت یکسان  برگزار و ارزیابی میشود .

سوالات متدوال درباره تحصیل در آلمان

آیا مدارک اخذ شده در ایران در آلمان معتبر است؟

دیپلم: بله

پیش دانشگاهی: بله

کاردانی: خیر، در آلمان دوره کارشناسی ناپیوسته وجود ندارد و با مدرک کاردانی باید برای مقطع کارشناسی 4-3 ساله اقدام نمایید.

کارشناسی: بله اگرچه نوع دانشگاه و معدل در اخذ پذیرش تاثیرگذار می باشد.

کارشناسی ارشد: بله اگرچه نوع دانشگاه و معدل در اخذ پذیرش تاثیرگذار می باشد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از آلمان چیست؟

  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی اخذ شده و ریز نمرات با توجه به مقطع مورد نظر برای ادامه تحصیل
  • فتوکپی پاسپورت و شناسنامه
  • 18 قطعه عکس 4×6
  • گواهی زبان آلمانی  و برای رشته های انگلیسی زبان مدرک TOEFL یا IELTS

ترجمه مدارک باید به تایید چه مراکزی رسیده باشد؟

ترجمه آلمانی یا انگلیسی مدارک باید ابتدا به تایید دادگستری و وزارت امور خارجه برسد سپس به سفارت آلمان برای تایید ارائه داده شوند. در نظر داشته باشید برای تایید مدارک در سفارت باید هزینه مربوطه پرداخت شود. همچنین به همراه داشتن مدارک فارسی الزامی می باشد.

آخرین مهلت ارسال مدارک برای اخذ پذیرش چه تاریخی می باشد؟

  • برای ترم تابستانی: 15 ژانویه
  • برای ترم زمستانی: 15 جولای

Uni-assisst چیست ؟

Uni-assisst سازمان اطلاع رسانی و اخذ پذیرش برای متقاضیان تحصیل در آلمان می باشد. این سازمان در حدود 90 دانشگاه آلمان را تحت پوشش دارد و دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در آلمان دارند مدارک خود را برای این سازمان ارسال می کنند و Uni-assisst پس از بررسی کامل و در صورت احراز شرایط متقاضی مدارک را برای دانشگاه مورد نظر ارسال می کند و شماره ثبت نام را جهت پیگیری برای دانشجویان ایمیل می کند. شما می توانید با ارسال یک نسخه از مدارک برای تعداد زیادی از دانشگاه های عضو سازمان درخواست پذیرش دهید. هزینه بررسی مدارک برای بار اول (یک دانشگاه) 55 یورو است و در صورت درخواست پذیرش از بیش از یک دانشگاه، به ازای هر دانشگاه 15 یورو به مبلغ اولیه افزوده می شود.

پذیرش تحصیل در آلمان به صورت مشروط چگونه می باشد؟

برای تحصیل در آلمان نمره آزمون زبان آلمانی DSH یا Test DaF مورد نیاز است و اگر در زمان ارسال مدارک برای اخذ پذیرش، متقاضی مدرک زبان مورد نیاز را نداشته باشد دانشگاه های آلمان برای متقاضی پذیرش مشروط صادر می کنند تا متقاضی دوره آمادگی زبان را در دانشگاه آلمان سپری کند و در صورت قبولی پذیرش رسمی بگیرد.

نمره مورد نیاز زبان برای تحصیل در آلمان چقدر می باشد؟

برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، متقاضیان باید حداقل مدرک B2 را داشته باشند و پس از اخذ پذیرش مشروط برای دوره زبان آلمانی و کسب نمره قبولی در آزمون DSH2  یا Test DaF4 می توانند تحصیلات رسمی خود را آغاز کنند.

برای رشته های انگلیسی زبان نمره IBT 89 یا IELTS 6.5 مورد نیاز می باشد.

آیا برای دانشجویان متاهل امکان اخذ ویزا برای همسر وجود دارد؟

بله، شما می توانید پس از اخذ پذیرش و ویزا برای همسرتان نیز درخواست الحاق به همسر یا دیدار همسر دهید. در این صورت همسر شما نیز اجازه تحصیل خواهد داشت.

سوال خود را در این قسمت مطرح کنید:

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 پاسخ
  1. نیلوفر اسکندری
    نیلوفر اسکندری says:

    با سلام
    من مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی دارم و سال سوم دانشگاه در رشته صنایع غذایی هستم
    برای گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه های آلمان در رشته های دندان پزشکی- دامپزشکی-پرستاری -تغذیه – صنایع غذایی و رشته های پزشکی ، آیا با یادگیری زبان آلمانی و مدرک مورد نیاز شانسی برای پذیرش خواهم داشت؟(برای دانشگاه های رایگان میخواهم اقدام کنم)

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام وقت بخیر
      موارد زیر رو حتما باید داشته باشید :
      1. قبولی دانشگاه سراسری ایران
      2. معدل دیپلم و پیش دانشگاهی تون هر دو باید حداقل بالای 17 باشند
      2. مدرک زبان آلمانی B2
      3. تمکن مالی سالی 8500 یورو + هزینه های دانشگاه (در مواردی تا 4000 یورو در سال)

      موفق باشید

      پاسخ دادن
  2. حميد
    حميد says:

    سلام ببخشید من سوال کرده بودم که آیا باوجود مدرک لیسانس زبان انگلیسی هم باید دوباره مدرک آيلتس بیارم یا نه؟

    پاسخ دادن
  3. علی.م
    علی.م says:

    سلام من کارشناسی برق هستم و حدود یک سال تا یک سال و نیم دیگه درسم پایان پیدا میکنه
    قصد ادامه تحصیل در رشته ی mba رو دارم میخواستم بدونم آیا امکانش هست و دوم اینکه در ایران برای اونکه زبان آلمانی رو در سطح استاندارد لازم یاد بگیرم چه موسساتی معتبر هستند و سوم اینکه معدل دوره کارشناسی چند باید باشه و تاثیرش چقدره در پذیرش با توجه به رشته ای که میخوام برم
    و آهان هزینه ی تحصیل در رشته ی mba تا جایی که شنیدم بیشتر از باقی رشته هاست در مورد اونم اگه میشه یه توضیحی بدید 👐

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام وقت بخیر
      1. از نظر اینکه میتوند برای ادامه تحصیل MBA بخونید مشکلی نیست.
      2. مرکز زبان گوته و ایران اتریش از معتبرترین مراکز آموزش زبان آلمانی است.
      3. معدل کارشناسی زیر 14 نباشد
      4. میانگین شهریه هر سال 10.000 یورو خواهد بود.

      موفق باشید

      پاسخ دادن
  4. حميد
    حميد says:

    سلام اگه مدرک کارشناسی زبان داشته باشیم هم باید مدرک آيلتس بیاریم یا نه ودر يک قسمت نوشتید دانشجویان ایرانی از دانشگاههای مختلف مستقیم وارد میشوند یعنی اینها هم نیاز به آ یلتسین ندارند؟

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام وقت بخیر
      دانشجوهایی که از کشورهای غیر انگلیسی زبان میان باید مدرک زبان داشته باشند.

      موفق باشید

      پاسخ دادن
  5. امیری
    امیری says:

    سلام پسر من دیپلم فنی حرفه ای دارد دانشگاه همدان بوده انصراف داده زبان آلمانی و انگیسی آشنایی دارد در مهلت یکساله انصراف قراردارد دفتر چه آماده خدمت گرفته آیا میتواند برای کالج یا دانشگاه در آلمان اقدام کند

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام وقت بخیر
      در صورتی که دیپلم و پیش دانشگاهی با معدل بالای 17 در هر دو مقطع داشته باشند و مدرک حداقل B1 زبان المانی میتونند برای دوره کالج اقدام کنند .

      موفق باشید

      پاسخ دادن
  6. محمدجواد باهنر
    محمدجواد باهنر says:

    عرض سلام و احترام و سپاس فراوان از شما بابت زحماتی که می کشید.
    من ارشد مدیریت منابع انسانی دارم و قصد دارم یا شاید داشتم دکتری همین رشته رو درآلمان بخونم. ولی چون رزومه قوی ای ندارم شانسی برای گرفتن بورس ندارم. به نظرتون میشتونم خودم برای دکتری اقدام کنم و از بورس استفاده نکنم؟
    سواال دومم اینه که اگه اون مورد اول نشد، با توجه به اینکه از زمان بعد از فازغ التحصیلی کارشناسیم تا الان دارم در زمینه گردشگری کارمی کنم، آیا میتونم برای ارشد مدیریت هتلداری اقدام کنم؟( با توجه به اینکه من رشته کارشناسیم زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه دولتی بده).
    درمورد هزینه های زندگی هم اگه بفرمایید خیلی ازتون ممنون میشم.
    شماره تماس من: 09382399353
    سپاس فراوان از شما

    پاسخ دادن
    • مشاور
      مشاور says:

      سلام وقت بخیر
      گرفتن دکترا در آلمان فرآیند راحتی نیست.
      بله حتما میتونید خودتون هم اقدام کنید.
      با رشته کارشناسی تون میتونید ارشد هتلداری بخونید.
      هزینه زندگی ماهانه 600 الی 800 یورو در ماه است.

      موفق باشید

      پاسخ دادن