آیلتس

آیلتس IELTS چیست؟

آیلتس

آیلتس برگرفته از سَر واژگان “سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی” Language Testing System  International English است، آیلتس معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی متقاضیانی که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان تحصیل کنند، مشغول به کار شوند یا به آن کشورها مهاجرت کنند. آزمون آیلتس مشهورترین و معتبرترین آزمون زبان انگلیسی در سطح دنیاست که برای تحصیلات عالی و مهاجرت مورد بررسی قرار می گیرد. این آزمون با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می‌شود. آزمون آیلتس از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین‌المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می‌کند. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در برابر تافل، آزمون آمریکایی، قرار می‌گیرد. این آزمون برای بیش از 3 میلیون داوطلب  در سال گذشته انجام شده است.

معتبرترین مدرک بین المللی زبان انگلیسی

بسیاری از دانشگاه‌ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا آزمون آیلتس را به رسمیت می‌شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک آیلتس الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌گردد.

بیش از 10.000 سازمان در جهان مدرک آیلتس را معتبر می شناسند. هنگامی که در این آزمون شرکت می کنید میتوانید اطمینان داشته باشید که توسط موسسات آموزشی، کارفرمایان، دولت ها و سازمان های حرفه ای در سراسر جهان به رسمیت و معتبر شناخته می شوید.

آیلتس دقیقا چه می کند؟!

آیلتس

آیلتس توسط برخی متخصصان زبان انگلیسی در جهان طراحی شده و تمام مهارت های زبان انگلیسی مورد نیاز برای کار یا تحصیل در کشور های انگلیسی زبان را مورد ارزیابی قرار می دهند. نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می‌شود که نمره ی قبولی برای آزمون وجود ندارد اما به‌طور معمول سطح ۵ نمره ی متوسط و ۶ به بالا سطح خوب تلقی می‌شود. دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد آیلتس با حداقل سطح ۷ را می‌پذیرند. آزمون آیلتس مهارت های زیر را مورد ارزیابی قرار میدهد:

  • مهارت گوش کردن Lisening
  • مهارت خواندن Reading
  • مهارت نوشتن Writing
  • و مهارت صحبت کردن Speaking

شرکت کنندگان در آزمون آیلتس به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می‌دهند. نمره ی هر بخش از امتحان نیز بین صفر تا ۹ می‌باشد که نمره ی کلی امتحان با معدل‌گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می‌گردد. در کارنامه آیلتس، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر می‌شود. هر نمره بیانگر سطح مشخصی از مهارت فرد در زبان انگلیسی می باشد در ادامه این مطلب ارتباط هر نمره با سطح زبان انگلیسی داوطلب نمایش داده میشود.

نمره سطح
۰ عدم شرکت در آزمون
۱ بدون دانش زبان انگلیسی
۲ درک مفاهیم ساده به سختی
۳ درک عمومی از زبان
۴ تسلط کم در زبان به همراه اشتباه های مکرر
۵ تسلط نسبی ولی با اشتباه های زیاد
۶ تسلط خوب بر زبان
۷ تسلط کاربردی به همراه اشتباهات کم
۸ تسلط کاربردی کامل
۹ تسلط کامل با درک کامل از زبان

هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمره‌ای را مشخص می‌کند و اکثر آن‌ها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را می‌خواهند بطوری‌که نمره هر مهارت هم از ۶ کمتر نباشد (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثال، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت آزمون آیلتس حداقل نمره ۷ بگیرید.

بخش های مختلف آزمون آیلتس

مهارت زمان (دقیقه) تعداد سوالات بخش اول سوالات بخش دوم سوالات بخش سوم سوالات توضیحات
Listening 30 40 با موضوعات اجتماعی و شامل مکالمه بین دو یا چند نفر است. شامل موضوعات دانشگاهی است.

یک مکالمه حداکثر چهار نفره، یک کنفرانس یا سخنرانی علمی است.

1. صوت قسمت شنیداری آزمون فقط یکبار پخش می‌شود.

2. قبل از پخش صوت فرصت دارید تا سوالات را مرور کنید

3. پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا پاسخ های خود را بازبینی نمایید.

4. پاسخ ها باید در دفترچه سوالات نوشته شود.

5. با پایان گرفتن صوت 10 دقیقه فرصت دارید تا پاسخ ها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.

مهارت زمان (دقیقه) تعداد سوالات بخش اول سوالات بخش دوم سوالات بخش سوم سوالات توضیحات
Reading 60 40 در مورد امور روزمره اجتماعی است. در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است. شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است. 1. این قسمت شامل ۳ متن که جمعاً ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند می باشد.
2. بر خلاف قسمت شنیداری، زمان بیشتری جهت انتقال پاسخ ها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به داوطلب داده نمی‌شود.3. محتوای سوالات از مجلات، جزوات، کتاب‌ها و روزنامه‌ها انتخاب میشود و مخاطب آن‌ها خواننده عام است.4. متون جنبه علمی دارند. (مخصوص آیلتس Academic )5. حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است. (مخصوص آیلتس Academic )6. در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه‌نامه‌ای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد. (مخصوص آیلتس Academic )
مهارت زمان (دقیقه) تعداد سوالات بخش اول سوالات بخش دوم سوالات بخش سوم سوالات توضیحات
Writing – General 60 2 موضوع باید نامه‌ای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه‌ای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کسر خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید. باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر متن شما کمتر از ۲۵۰ کلمه باشد، از آن نمره کسر خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.  _ برای نوشتن نامه می‌توانید یکی از چهار نوع نامه زیر را انتخاب کرده و یک نامه فرضی بنویسید:

1. Complaint / Request of information letter شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات

2.Job application letter  نامه درخواست کار
3. Personal letter نامه شخصی

4.Formal business letter  نامه رسمی اداری

Writing – Academic 60 2 موضوع باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌است، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کسر خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید. باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کسر خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.  _
مهارت زمان (دقیقه) تعداد سوالات بخش اول سوالات بخش دوم سوالات بخش سوم سوالات توضیحات
Speaking 15 3 بخش این بخش  ۴ تا ۵ دقیقه بطول می‌انجامد و متقاضی باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایق خود جواب دهد. باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به شما داده می‌شود صحبت کنید. قبل از آن یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید و یادداشت بردارید. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سؤال در مورد موضوع باید پاسخ دهید. مهم نیست به تمام سوالات روی کارت پاسخ دهید، اما باید بتوانید از آن‌ها استفاده کرده و تا دو دقیقه به صحبت خود ادامه دهید. به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبه‌کننده صحبت خواهید کرد. محور گفتگوی شما موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداخته‌اید.  

 

 

1. یکی از مهمترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان گفتاری آیلتس، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است.

در روز امتحان، سه بخش Listening ، Reading و Writing مورد ارزیابی قرار می گیرد و بخش Speaking  به صورت جدا در همان روز یا روزی دیگر برگزار می شود. نتایج آزمون تا دو هفته پس از امتحان برای متقاضی ارسال می شود. همچنین اعتبار مدرک IELTS به مدت ۲ سال می باشد.

 

آزمون درست را انتخاب کنید

آیلتس

آیلتس آکادمیک – IELTS Academic

این نوع IELTS برای متقاضیان تحصیل به عنوان پیش نیاز ورود به دانشگاه ها کاربرد دارد. در واقع اگر میخواهید برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا  اقدام کنید و یا مایلید با سازمانی حرفه ای کار کنید باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنید.

آزمون عمومی آیلتس – IELTS General 

این نوع IELTS به نسبت نوع دیگر کمی آسان تر است و بیشتر در پرونده های مهاجرتی کاربرد دارد و عموما برای تحصیل در دوره های پایین تحصیلی، آموزش های مرتبط با کار و یا در صورت مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان به دریافت مدرک عمومی آیلتس نیاز دارید.

درخواست ویزای بریتانیا

این مدرک توسط دولت انگلیس نیز پذیرفته شده است. در صورتی که مایل به اخذ ویزای انگلستان و مهاجرت هستید می توانید برای هر یک از آزمون های آکادمیک و عمومی اقدام کنید.

اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس

هر داوطلب می‌تواند اعتراض و عدم رضایت خود نسبت به نتیجه ی آزمون را به مرکز مربوطه اعلام نماید. بر اساس مقررات آیلتس، داوطلبان می‌بایست اعتراض خود را ضمن تکمیل یک برگه اعتراض نهایتا تا شش هفته پس از تاریخ برگزاری آزمون رسماً اعلام دارد. بواسطه ی این برگه، داوطلب حق اعتراض برای هر یک از بخش‌ها یا مهارت‌هایی که فکر می‌کند در آن نمره‌ای کمتر از آنچه می‌بایست به وی تعلق گرفته‌است را خواهد داشت. داوطلب تنها با پرداخت مجدد هزینه ی آزمون می‌تواند به نتیجه ی آزمون خود اعتراض نماید که در صورت تأیید و درست بودن اعتراض، این مبلغ به وی عودت داده می‌شود. در غیر اینصورت هیچ بخشی از هزینه قابل استرداد نخواهد بود.

دسترسی به سیستم استعلام مدرک آیلتس

آیلتس

معمولاً سیستم استعلام مدرک آیلتس تنها در اختیار دانشگاه‌ها و موسساتی است که در لیست سازمان‌های برگزار کننده آزمون ثبت شده اند، قرار دارد. به زبانی ساده‌تر باید گفت که مدرک آیلتس شما توسط هر شخصی قابل استعلام نیست. دلیل اصلی این کار به وجود آوردن یک سیستم امن است که دسترسی محدود به آن باشد و تنها کسانی که مورد تأیید هستند بتوانند به این نمرات دسترسی داشته باشند. این خبر خوبی برای داوطلبان است زیرا نمره آن‌ها کاملاً سری خواهد ماند. اگرچه شما خودتان می‌توانید با ثبت اطلاعات مدرک خود در مدت مشخص در وب سایت مرکزی که در آن آزمون داده‌اید همانند British Council و IDP  قادر خواهید بود مدرک خود را ببینید.

مشکلات آیلتس

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات آزمون آیلتس احتمال لو رفتن سوالات از طریق برگزار کنندگان آزمون است. طی سال‌های اخیر در ایران در پی شائبه لو رفتن سوالات، چند مرتبه شاهد “withheld” یا “ضبط” نتیجه آزمون از طریق مؤسسه IDP بوده‌ایم. به هنگام ثبت نام و امضای رضایت نامه شرایط آزمون یکی از بندهای آن اجازه نگه داشتن نتایج را به مؤسسه برگزارکننده آیلتس می‌دهد. مطابق این بند “برگزار کننده آیلتس می‌تواند نمره‌های شما و طبعاً کارنامه شما را پس از سیزده روزی که قول داده شده، به شما ندهد و نگه دارد”. نگه داشتن می‌تواند گروهی یا فردی باشد.

ضبط فردی در چه صورت رخ میدهد؟

  1. اگر در فاصله کوتاهی نمره شما شدیداً افزایش داشته باشد. مثلاً در فاصله دو هفته یا یک ماه «دو یا سه» نمره افزایش داشته باشید. در این صورت، سازمان مرکزی آیلتس با کنترل دوباره، امکان دارد از شما بخواهد مجدداً هر چهار مهارت یا یکی از آن‌ها را امتحان بدهید. یا اینکه از شما می‌خواهد با خط خودتان توضیح دهید که در این فاصله کوتاه چه اتفاقی افتاده‌ است. پس از این، احتمالاً نمره شما بدون تغییر آزاد می‌شود. مگر اینکه مرکز برگزار کننده آیلتس اقناع نشود؛ که در این صورت امکان دارد هیچ نمره‌ای به شما داده نشود.
  2. تفاوت دست خط در مهارت‌های سه‌گانه (ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ) که شائبه تقلب را بوجود بیاورد.
  3. متفاوت بودن نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد در اوراق ثبت نامی با مدارک ارائه شده.

ضبط گروهی در چه صورتی رخ میدهد؟

  1. شائبه تقلب یا لو رفتن سوالات به صورت کلی و عمومی از سوی مسئولان یک مرکز آیلتس
  2. تعداد «نامعقول و بسیار زیاد» افرادی که در مهارت‌های دریافتی (خوانداری و شنیداری) ۲ نمره یا بیشتر با مهارت‌های تولیدی (گفتاری و نوشتاری) فاصله دارند.
  3. دریافت گزارش در مورد تخلف، رشوه… از سوی نهادهای خاص نظارتی (سازمان بازرسی کل کشور، سازمان سنجش…) در مورد یک مرکز برگزارکننده آیلتس
  4. نظارت سالانه دوره‌ای و تصادفی برای بالا بردن کیفیت از سوی سازمان مرکزی آیلتس.

مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران

آیلتس

اطلاعیه سازمان سنجش در تاریخ ۷ مهر ۱۳۹۷ در خصوص مراکز مجاز آزمون آیلتس در ایران به شرح زیر می باشد:

سازمان سنجش تنها مرجع صادرکننده مجوز فعالیت جهت برگزاری آزمون های بین المللی در ایران است و فعالیت مراکزی که از این سازمان مجوز اخذ نکرده اند فاقد اعتبار و غیرقانونی می باشد. بدیهی است که مجوز مراکز ذیل صرفا جهت برگزاری آزمون IELTS می باشد و فعالیت های دیگر این موسسات منوط به اخذ مجوزهای جداگانه از مراجع ذیصلاح است. اسامی مراکزی که مجوز برگزاری آزمون IELTS را از این سازمان دریافت کرده اند به شرح زیر است.

موسسه آموزش عالی آزاد پروشات نوین (تهران)

وبسایت: https://proshotielts.com

آدرس: تهران – سعادت آباد، بالاتر از میدان کاج، کندرو یادگار، نرسیده به بلوار بهزاد، پلاک ۱، طبقه پنجم، واحد ۱۰

اطلاعات تماس: ۲۴۸۸۶ و ۲۲۱۲۹۴۳۳ و ۲۲۱۲۹۴۳۴ و ۲۶۷۶۶۲۳۷ و ۲۶۷۶۶۵۸۱ و ۲۶۷۶۶۵۷۳ – (پیش شماره ۰۲۱)

دانشگاه آزاد اسلامی

وبسایت: http://english.iau.ac.ir/ielts

آدرس: تهران، خیابان حافظ، پایین تر از خیابان جمهوری، روبروی تالا بورس اوراق بهادار، ساختمان فرهیختگان، طبقه چهارم

اطلاعات تماس: ۶۶۳۴۸۸۵۶ و ۶۶۳۴۸۸۶۲ (پیش شماره ۰۲۱)

موسسه فرهنگی و هنری ایرسافام

وبسایت: http://ielts.irsafam.com

آدرس: تهران، خیابان دکتر شریعتی، بالاتر از پل صدر، انتهای شهید میرزاپور(سهیل)، قلندری شمالی، بن بست ساناز، پلاک ۳

اطلاعات تماس: ۲۲۲۴۶۷۱۰ الی ۲۲۲۴۶۷۱۳ – (پیش شماره ۰۲۱)

آدرس: اصفهان، چهارباغ بالا، نرسیده به فکله دروازه شیراز، مجتمع پارسیان، طبقه ۲

اطلاعات تماس: ۳۶۲۶۲۳۲۳ (پیش شماره ۰۳۱)

آدرس: مشهد، بلوار سجاد، خیابان بهارچهارم، پلاک ۲۷، طبقه ۵

اطلاعات تماس: ۳۷۶۰۱۰۸۵ (پیش شماره ۰۵۱)

آدرس: شیراز، قصر دشت، بعد از سه راه عفیف آباد، جنب بانک پارسیان، ساختمان پرتوی، طبقه ۳، واحد ۵

تلفن: ۳۶۲۸۵۴۸۸(پیش شماره ۰۷۱)

آدرس: تبریز، بلوار استاد شهریار، جنب اداره بهزیستی، ساحتمان دفتری اداری استاد شهریار، طبقه ۴، واحد ۵

تلفن: ۳۶۵۹۰۹۸۸ و ۳۶۵۹۰۹۸۹(پیش شماره ۰۴۱)

آدرس: ساری، کیلومتر ۸ جاده نکا

تلفن: ۷۵۲۹۲ (پیش شماره ۰۲۱)

آدرس: اهواز، خیآبان ۲۴ متری، خیابان شهید عابدی، هتل پارس

تلفن: ۷۵۲۹۲ (پیش شماره ۰۲۱)

آدرس: جزیره کیش

تلفن: ۷۵۲۹۲ (پیش شماره ۰۲۱)

آدرس: کرمان

تلفن: ۷۵۲۹۲ (پیش شماره ۰۲۱)

موسسه آموزش عالی عصر دین و دانش

وبسایت: http://www.ieltsadd.ir

آدرس: تهران، خیابان ولی عصر ، ضلع شمالی پارک ساعی،کوچه ساعی یکم، بن بست دانش،موسسه آموزش عالی عصر دین و دانش

اطلاعات تماس: ۸۸۶۴۴۶۹۰ و ۸۸۶۴۴۶۹۱ (پیش شماره ۰۲۱)

آیلتس تهران

وبسایت: http://www.ieltstehran.com

آدرس: تهران – خیابان فرمانیه غربی بین آقایی و آریا – بالای بانک پاسارگاد پلاک ۱۱۸

اطلاعات تماس: ۰۲۱۲۶۴۵۹۲۳۹ – ۰۲۱۲۲۶۹۲۸۳۳ – ۰۲۱۲۶۶۵۸۳۱۳

آدرس: کرج، میدان شهدا، خیابان بهار (شهید شرع پسند)، برج دالاهو

اطلاعات تماس: ۰۲۶۳۲۲۲۰۸۳۰ و ۰۲۶۳۲۲۳۴۹۲۳

آدرس: جزیره کیش – بلوار میرمهنا – ابتدای نیایش – دانشگاه تهران – پردیس بین المللی کیش کد پستی : ۷۹۴۱۶۵۵۶۶۵

اطلاعات تماس: ۰۷۶۴۴۳۴۸۸۴

موسسه پارسیان

وبسایت: http://www.ielts-parsian.ir

آدرس: تهران- خیابان کریمخان زند- خیابان خردمند شمالی- نبش کوچه اعرابی ۲- ساختمان ۹۷

اطلاعات تماس: ۴۴۲۶۲۰۰۶ و ۸۸۸۲۴۰۵۰ – (پیش شماره ۰۲۱)

موسسه فرهنگی هنری مهر آریا دانش

وبسایت: http://www.ieltsaria.com

آدرس: ساری – خیابان فرهنگ – نبش فرهنگ ۲۲- روبروی بانک ملی – جنب پاساژ تقوی

اطلاعات تماس: ۳۳۳۱۳۶۴۱ – (پیش شماره ۰۱۱)

هزینه ی آزمون آیلتس

آیلتس

هزینه ی آزمون آیلتس در حال حاضر 2.795.00 هزار تومان است که به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور قیمت قطعی هر آزمون توسط سازمان سنجش محاسبه و اعلام می شود تا در صورت افزایش نسبت به مبلغ علی الحساب، داوطلبان مبلغ مابه التفاوت را به حساب مرکز مربوطه واریز کنند و چنانچه قیمت قطعی کمتر از قیمت علی الحساب باشد، مراکز می بایست مابه التفاوت را به ذینفعان مسترد کنند. لذا تا زمانی که سازمان سنجش اطلاعیه ای در این زمینه اعلام نکرده است هزینه آزمون، همان هزینه علی الحساب اعلام شده خواهد بود.

آیلتس کامپیوتری

از ماه مارس سال ۲۰۱۶ آیلتس برای داوطلبان خود گزینه آیلتس کامپیوتری را برای شرکت کنندگان در آزمون آیلتس UKVI آکادمیک در کشورهایی که در زیر نام برده شده‌است آغاز کرد. این کشورها عبارتند از:

بنگلادش، برزیل، چین، هنگ کنگ، هند، ژاپن، کویت، مالزی، نیجریه، پاکستان، فیلیپین، عربستان سعودی، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ویتنام، امارات و انگلستان.

و در سال‌های آتی این کشورها و مراکز بیشتر هم خواهند شد.

شباهت‌ها و تفاوت‌های آیلتس کامپیوتری با آیلتس کاغذی

شباهت‌ها: از نظر زمان، محتوا، نوع سوالات، نحوه برگزاری آزمون اسپیکینگ و رعایت موارد امنیتی دقیقاً یک سان هستند.

تفاوت‌ها: بخش ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ آزمون به صورت کامپیوتری برگزار می‌شود.

آیا آیلتس آکادمیک و جنرال هم امکان کامپیوتری شدن دارند؟

در حال حاضر در کشور استرالیا در شهرهایی همچون آدلاید، ملبورن سیدنی و بریزبین آیلتس آکادمیک و جنرال به صورت کامپیوتری برگزار می‌شود.

 

نویسنده این مطلب

زرناز امامی

من همیشه عاشق تدریس و نوشتن بودم ولی هیچوقت هر دو رو همزمان نداشتم! اینکه میتونم اینجا از کاری که عاشقشم بنویسم یعنی “زندگی روی خوب هم داره”!
عضو افتخاری “امیدار” شدم و تا ابد در خدمت شما … پیشنهادهارو میپذیرم حتما، دریغ نکنید ازم ”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Call Now Buttonمشاوره رایگان