تحصیل در ایتالیا

تحصیل در ایتالیاارسال در تلگرام

تحصیل در ایتالیا

با وجود مناظر طبیعی زیبا، شهرهای مدرن، مردم خونگرم و پرانرژی، فرهنگ و تاریخ غنی و همچنین دانشگاه های معتبر با رشته های تحصیلی متنوع جای هیچ تعجب نیست که همواره دانشجویان بسیار از سرتاسر دنیا برای تحصیلات به ایتالیا سفر کنند.

تحصیل در ایتالیا

تحصیل در ایتالیا

در ایتالیا 89 دانشگاه وجود دارد که به همراه دیگر مراکز علمی و پلی تکنیک سیستم آموزشی ایتالیا را شکل می دهند. برای تحصیل در ایتالیا در مقاطع بالاتر از مقطع کارشناسی، رشته های بسیاری به زبان انگلیسی ارائه می شود و تعداد این رشته ها در تمامی مقاطع با رشد روزافزون همراه بوده است.همچنین با در نظر گرفتن افزایش متقاضیان بین المللی برای تحصیل در ایتالیا دانشگاه پلی تکنیک میلان از سال 2014 تصمیم به ارائه تمامی رشته ها به زبان انگلیسی نموده است. در حال حاضر 32000 دانشجوی بین المللی در حال تحصیل در ایتالیا می باشند.

تحت قرارداد بولونیا و بر طبق سیستم جدید آموزشی برای تحصیل در ایتالیا، دوره کارشناسی یک دوره 3 ساله می باشد که پس از اتمام یک دوره 2 ساله تحت عنوان کارشناسی ارشد وجود دارد. سیستم نمره دهی در ایتالیا سیستم امتیازی می باشد  که بر اساس زمان مورد نیاز برای پاس کردن هر درس محاسبه می شود ( مثال 25 ساعت درس = 1 امتیاز)، همچنین دانشجویان در صورت تمایل می توانند پس از گذراندن 3 سال، رشته تحصیلی خود را تغییر داده یا برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر سفر کنند. متقاضیان رشته حقوق باید یک دوره 5 ساله و دانشجویان پزشکی یک دوره 6 ساله را سپری کنند.

تحصیل در ایتالیا از طریق سفارت

تحصیل در ایتالیا از طریق سفارت را می توان رایج ترین شیوه در ایران دانست. برای تحصیل در ایتالیا از طریق سفارت متقاضیان ابتدا باید در مدرسه ایتالیایی pietro della valle در تهران نام نویسی کنند و پس از پاس کردن کتابهای Espresso در 2 ترم و گذراندن امتحان زبان ایتالیایی در سطح مبتدی می توانند ویزای ایتالیا را دریافت کرده و شهریور سال آینده به این کشور سفر کنند. همچنین متقاضیان می توانند با شرکت در آزمون آزاد Esterni و کسب نمره قبولی مستقیماً ویزای ایتالیا را دریافت کنند.

اخذ پذیرش برای تحصیل در ایتالیا بسیار وابسته به تابعیت اروپایی یا غیر اروپایی متقاضی و همچنین مقطع تحصیلی مورد نظر می باشد.

مقاطع تحصیلی مختلف در ایتالیا

مقطع طول دوره (سال) زبان تدریس پیش نیاز
کارشناسی 4 ایتالیایی – انگلسیی پیش دانشگاهی (معدل 15)
کارشناسی ارشد 2 ایتالیایی – انگلسیی کارشناسی مرتبط (معدل 15)
دکترا 4-3 ایتالیایی – انگلسیی کارشناسی ارشد مرتبط (معدل 16) +خلاصه پروپوزال

تاریخ شروع کلاس ها 

در ایتالیا دانشگاه ها معمولا دو تاریخ مشخص برای ثبت نام و شروع کلاس ها دارند، این تاریخ ها به شرح زیر میباشند:

  • شهریور ماه -October Intake که  پایان خرداد هر سال آخرین زمان ارسال مدارک به دانشگاه برای ورودی شهریور است.
  • بهمن ماه    -February ّIntake که  پایان مهر هر سال آخرین زمان ارسال مدارک به دانشگاه برای ورودی بهمن است.

سوالات متداول درباره تحصیل در ایتالیا

آیا دانشگاه های ایتالیا امتحان ورودی برگزار می کنند؟

بله، نام این امتحان آلفا تست می باشد و در صورت عدم کسب نمره لازم برای رشته مورد نظر شاید نیاز به تغییر رشته داشته باشید.

برای تحصیل در ایتالیا پروسه اخذ ویزا چقدر است و مهلت ارسال مدارک برای اخذ پذیرش چه زمانی می باشد؟

پروسه اخذ پذیرش معمولا 3 تا 4 ماه به طول می انجامد و مهلت ارسال مدارک :

  • مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد: تا اواسط خرداد
  • مقطع دکترا: در تمام طول سال ارسال مدارک ممکن می باشد.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش چیست؟

  • ترجمه آخرین مدرک تحصیل و ریز نمرات
  • مدرک زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • پاسپورت
  • عکس
  • برای کارشناسی ارشد – رزومه و انگیزه نامه تحصیلی و توصیه نامه استاد
  • برای دکترا – پروپوزال و خلاصه پایان نامه کارشناسی ارشد به همراه رزومه و انگیزه نامه تحصیلی و توصیه نامه استاد

کدام دانشگاه های ایتالیا دوره های تحصیلی به زبان انگلیسی ارائه می دهند؟

در مقطع کارشناسی 46 دانشگاه در ایتالیا دوره به زبان انگلیسی برگزار می کنند و در مقطع دکترا اکثر دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ایران در گروه خوب و ممتاز، دوره هایی به زبان انگلیسی ارائه می شود.

مدرک زبان انگلیسی مورد نیاز برای تحصیل در ایتالیا چیست؟

با توجه به قانون جدید همه متقاضیان باید یکی از مدارک زیر را ارائه دهند:

  • IELTS با نمره 6
  • IBT با نمره 80
  • PBT با نمره 560
  • MCHE با نمره 70
  • TOLIMO با نمره 560

مدرک ایتالیایی مورد نیاز برای تحصیل در ایتالیا چیست؟

برای کسب مدرک زبان ایتالیایی باید در امتحان مدرسه ایتالیایی که امتحان استرنی نامیده می شود و معمولا در بهمن ماه برگزار شرکت کنید و نمره قبولی را کسب کنید.

آیا با ویزای دانشجویی امکان کار در حین تحصیل وجود دارد؟

بله بر اساس قانون دانشجویان اجازه کار 20 ساعت در هفته با حقوق ساعتی 6 تا 9 یورو را دارند.

آیا امکان درخواست برای ویزای همراه برای همسر یا فرزندان وجود دارد؟

بله، پس از اخذ ویزا و ورود به ایتالیا پس از مراحل اقامت می توانید از طریق پلیس مهاجرتی ایتالیا درخواست الحاق خانواده را ارائه نمایید و در صورت تایید درخواست الحاق پس از 3 ماه انجام می شود.